avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am primit o somatie de executare silita imobiliara insotita de o incheiere de la judecatorie care admite cererea de incuviintare si un calcul al cheltuielilor. Arat ca in urma partajului am facut apel, nu am primit motivarea respingerii apelului ca sa pot face recurs. Ce pot face ca sa impiedic executarea silita pana dupa recurs? cum se calculeaza cheltuielile cu executarea si de ce sunt asa mari?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 17:19, 23 August 2016
Hotararea respectiva este executorie, formulati eventual contestatie la executare,solicitati suspendarea executarii, dar suspendarea se da cu plata unei cautiuni, plata cautiunii nu va garanteaza suspendarea executarii.
Inteleg ca e executorie dar inainte de a avea sentinta din apel motivata si primita acasa? Ce se intampla daca ma executa si apoi castig recursul? E normal sa te execute pana nu s-au terminat caile de atac?
Recursul este o cale extraordinară de atac. Șansele să câștigați sunt minime. Dacă veți câștiga și executarea va fi fost făcută până atunci, aveți calea întoarcerii executării.
Și da, e normal să te execute. Căile ordinare de atac s-au terminat odată cu soluționarea apelului.
daca de exemplu se vinde imobilul la licitatie cum mi-l mai pot lua inapoi "pe calea intoarcerii executarii' in cazul in care castig recursul? daca banii i-a cheltuit ce mai recuperez ? Chiar daca sunt minime sansele tot exista cauze care au fost castigate in recurs. Oricum un recurs nu tine mult de ce sa te grabesca asa si sa nu astepte finalul.E aiurea complet!
Căile ordinare de atac s-au terminat odată cu soluționarea apelului.

care "caile" daca e numai apelul?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
ContSters344547, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce este executarea silita si ce pot face rima rima vreau sa stiu si eu ce inseamna executare silita si cum se procedeaza cu ea?se mai poate ceva face ?eu am avut un proces cu fosta firma angajatoare care ma dat ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva -pt.relatii munca arena arena Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Tribunal o sentinta definitiva prin care se dispune anularea deciziei de concediere pentru un anumit fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Zamfira Gabriela Zamfira Gabriela Buna ziua, Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)