avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am primit o somatie de executare silita imobiliara insotita de o incheiere de la judecatorie care admite cererea de incuviintare si un calcul al cheltuielilor. Arat ca in urma partajului am facut apel, nu am primit motivarea respingerii apelului ca sa pot face recurs. Ce pot face ca sa impiedic executarea silita pana dupa recurs? cum se calculeaza cheltuielile cu executarea si de ce sunt asa mari?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 17:19, 23 August 2016
:D asta este ideea. Nu există altceva decât apelul. Recursul este doar pentru chestiuni strict procedurale. Pentru că se abuzează de calea extraordinară de atac, orice debitor dorind să amâne inevitabilul până la calendele grecești, este legal și corect ca hotărârea să fie executorie după soluționarea apelului.
NU E ASA! Recursul are termenul cel mai scurt de solutionare practic cateva luni De ce atata graba????
Încercați să vă puneți în locul creditorului și veți înțelege graba.
De la teorie, până la practică e cale lungă. Teoretic, se soluționează în câteva luni, practic, în ani de zile.
Incercati si va puneti in locul meu.Si in fond si in apel sentintele au fost date la comanda.Practic s-a stabilit de magistratii "fac ce vreau" ca un imobil bun propriu de 2 ori (1 fiind cumparat inainte de casatorie si 2 din banii obtinuti din vanzarea altui bun propriu) e de fapt bun comun si ca trebuie sa achit sulta fostei, cu care am stat 1 an. Observ ca se vrea executarea silita inainte de a primi sentinta motivata din apel, in baza sentintei de la fond care nu e definitiva (tot abuziv) si a unei copii din minuta de respingere a apelului. De unde stie executorul care e termenul de plata a sultei.? Ma someaza sa achit intr-o zi sulta+8000 lei cheltuieli de executare.DE CE + 8000? pt ca a trimis o somatie ?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
ContSters344547, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este executarea silita si ce pot face rima rima vreau sa stiu si eu ce inseamna executare silita si cum se procedeaza cu ea?se mai poate ceva face ?eu am avut un proces cu fosta firma angajatoare care ma dat ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva -pt.relatii munca arena arena Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Tribunal o sentinta definitiva prin care se dispune anularea deciziei de concediere pentru un anumit fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Zamfira Gabriela Zamfira Gabriela Buna ziua, Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)