avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Distribuire dividende in 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Distribuire dividende in 2016

Buna ziua, la o societate cu un singur asociat, s-a propus in situatiile financiare a fi distribuit profitul din 2015 in valoare de 90000 lei la dividende. Cum se poate face distribuirea dividendelor: o singura data toata valoarea sau se poate face distribuirea si pe parcursul mai multor luni?
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 15:26, 23 August 2016
Buna ziua,
Probabil va referiti la plata dividendelor(distribuirea efectuandu-se odata cu aprobarea situatiilor financiare pe 2015).Plata se poate face o singura data sau in mai multe transe,avand grija sa se vireze impozitul aferent pana pe 25 din luna urmatoare celei in care se face plata dividendelor. În cazul în care dividendele distribuite nu se platesc până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor.
Succes,
Audit Vic Cont

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii cu privire la veniturile realizate de patron si inregistrarea lor alex1982us alex1982us vreau sa imi deschid un magazin si o sa am 2 angajati .angajati o sa ia salariu intrebarea mea este eu ca patron cum o sa am venituri legal din firma .firma ... (vezi toată discuția)
Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)
Dividende 2016 cristipetre cristipetre persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ? ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)