avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen instiintare parcare ilegala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen instiintare parcare ilegala

Am primit prin posta(cu semnatura de primire) la mijlocul lui august o instiintare de la politie precum ca as fi parcat pe spatiul verde la sfirsitul lui martie (adica peste mai mult de patru luni) si sa ma prezint urgent la politie. M-am prezentat. Acolo mi-au luat copia buletinului. Peste patru zile am primit prin posta(cu semnatura de primire) amebnda de 200 RON. Sint sigur ca nu am parcat pe spatiul verde. E o parcare linga bloc, cu marcaje dupa care incepe un spatiu verde. Roata putea sa atinga earba dar nu puteam sa urc pe earba si nu aveam de ce. E sufficient psatiu in parcare. Procesul verbal a fost facut de politest fara martori. Si a fost anulata posibilitatea de a plti in 24 de ore 1/2 din amenda. M-am dus sa platesc si acolo mi-au spus ca ar trebui sa contest amenda. Ca trebuiau sa trimita prima scrisoare in 60 de zile.
Cum trebuie sa procedez? In baza carei legislatii.
Multumesc,
Dasha
Cel mai recent răspuns: Dasha , utilizator 11:43, 25 August 2016

Denumirea monedei nationale este leul
RON<ROL au fost denumiri ale monedei de tranzitie intre moneda veche si cea actuala
Daca va uitati atent pe moneda atat metal cat si plastic veti constata ca este consemnat leu ,nu RON
Daca ati primit prin posta cu semnatura de primire amenda de 200 lei ,aveati dreptul conform dispozitii in vigoare sa achitati jumatate din amenda aplicata in termen de 48 ore de la comunicare
Si a fost anulata posibilitatea de a plti in 24 de ore 1/2 din amenda


Cine a anulat posibilitatea respectarii si aplicarii unitare a dispozitiilor in vigoare respectiv facilitatea beneficierii de plata a jumatate din amenda aplicata ?
In procesul verbal primit prin posta posibilitatea platii 50% era stearsa cu pixul de catre persoana care a scris acel process verbal.
Dar ma intereseaza mai intii :
1.E legal sa trimita instiintarea peste 4 luni si fara dovezi sau martori/
2. Care e procerdura de contestatie. Care ar trebui sa fie motivarea in contestatie?
Multumesc,
Dasha

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pe spatii verzi Oarecare Andrei Oarecare Andrei Buna ziua, Sambata seara un echipaj de la politia locala mi-a lipit pe parbriz un sticher ca am incalcat art 2 din H.C.L. s6 nr 222/2016.. Eram parcat in ... (vezi toată discuția)
Amenda spatiu verde ! cristi_g cristi_g Buna ziua, Am luat amenda pentru parcarea pe \\\"spatiul verde\\\" de la Politia Comunitara sector 2, Bucuresti . Problema mea este urmatoarea : ce se ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda “stationare pe zona destinata spatiului verde” Roxana Ilie Roxana Ilie Buna ziua! Am primit astazi 25.09.2020 ,la posta, o scrisoare de informare (privind incalcarea unor norme referitoare la protectia mediului) ce ma ... (vezi toată discuția)