avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii emise de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii emise de angajator

Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca eficientizarea muncii, se pot face schimbari de loc de munca, felul muncii, program de munca, salariu, etc...in cazul in care nu exista lege sau hotarare/ordin date pentru a efectua aceste modificari ?
Cel mai recent răspuns: rodica2001 , utilizator 18:49, 8 Septembrie 2016
In opinia mea, orice decizie emisa de angajator trebuie sa fie motivata.
Se pot introduce, periodic, sarcini in fisa postului, prin decizie ?
Modificarea unilaterala a fisei postului ridica in continuare controverse - subiect pe care l-ati mai discutat in alte topicuri .

Potrivit art.40 alin.1 C.mun., angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.......
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.......

Opiniile exprimate in doctrina - chiar daca nu constituie izvor de drept - sunt unanime în ce priveşte concluzia că angajatorul nu poate modifica definitiv felul muncii decât cu acordul salariatului. Însă încredinţarea de către angajator salariatului a unor sarcini suplimentare, care se încadrează în specialitatea acestuia, nu constituie o modificare a felului muncii.

In speta, angajatorul poate decide asa ceva, insa salariatul este indreptatit sa conteste decizia luata de angajator.
si daca adauga sarcini periodic si angajatul are 100 de sarcini ?
V-am explicat anterior, angajatorul poate decide asa ceva, insa salariatul este indreptatit sa conteste decizia luata de angajator.

Totul are ca temei art.40 alin.1 lit. b si c C.mun. - doua texte de lege care, in opinia mea, ar trebui sa aiba un continut mai clar, avand in vedere si prevederile art.17 C.mun.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Introducerea in fisa de post de atributii ale unui alt post gina68 gina68 Intr o institutie publica se poate modifica fisa de post prin introducerea unor atributii ale unui alt post vacant sau temporar vacant ? (vezi toată discuția)
Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)