avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Filiatie recunoscuta si acum contestata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Filiatie recunoscuta si acum contestata

Buna ziua,
Ma numesc Octavian, este a doua intrebare care o atasez acestui forum, si sper ca se va gasi un raspuns pentru acest fapt.
Problema este urmatoarea:
Tatal meu, contesta recunoasterea paternitatii acum 29 de ani spunand ca m-a recunoscut stiind ca nu sunt al lui,dar a facut-o ca sa o ajute pe mama sa il indeparteze pe tatal meu biologic de mine.
Exista cai legale de a-i intenta un proces penal pentru fals in acte sau ceva similar, avand in vedere ca daca este adevarat, mi-a afectat negativ intreaga mea viata, si eventual posibilitati de a-i intenta un proces pentru plata daunelor morale si financiare aduse de situatie ?

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: OctavianBr , utilizator 14:53, 30 August 2016
Eu spun sa va angajati avocat, daca nu aveti venituri, avocatul va face cerere si veti primi ajutor public judiciar. Daca nu stiti cum functioneaza justitia in Romania cu atat mai mult aveti nevoie de avocat, din experienta mea va spun ca logica noastra a omului comun e uneori complet opusa de sentintele judecatoresti si depinde mult cum stie avocatul sa instrumenteze cauza, de multe ori pierzi procesul cu dreptatea in mana.
Pot sa imi iau orice avocat? sau trebuie sa incep procesul si imi va da instanta avocat la fel ca la cazurile penale ? Multumesc mult pentru intrudrumare!
Cauti pe internet www.portal.just.ro
Intrii pe judetul unde are loc procesul
Alegi judecatoria orasului unde are loc procesul
In stanga paginii dai click pe “dosare”
Scrii in casuta aparuta numele tau sau al “tatalui “ si iti apare numarul dosarului/ procesului
Pe internet aflii doar date sumare .
Stiind numarul dosarului si fiind parte in dosar ai voie si E NECESAR sa mergi la arhiva judecatoriei.
Ai voie sa citesti dosarul pe loc, dar e mai bine si AI VOIE sa ceri copia xerox a dosarului.Platesti xerografiatul, functie de cate pagini are dosarul. Acasa ai alta liniste sa citesti, sa iti faci o parere despre tot ce a scris “tatal”.Ai voie sa-ti faci copii xerox de cate ori apare o hartie noua in dosar.
Avocatul nu e atat de scump la astfel de procese, al curaj sa cauti unul recomandat eventual de un cunoscut.Da, poti lua orice avocat.
Apoi depinde de tine sa iti faci un punct de vedere.Pregateste-te . La avocat mergi cu povestea ta, noteaza-ti din amintiri,cauta (macar in amintirea ta oamenii care ar putea sa-ti sustina povestea) ,cum s-a purtat cu tine, cum te-a sprijinit sau nu pana ai ajuns major:
Cauta in blog ce intrbari au pus altii in situatia ta si ce raspuns juridic au primit; ce articole din lege au fost recomandate; citeste apoi legea. Avocatul este si el un om, are mai multe cazuri in lucru, ajuta-l. Ajuta-l informandu-te .
Succes!
multumesc,, am inceput deja sa ma documentez, si am sa caut si un avocat inainte de urmatoarea sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Copilul nu este al lui Mariacristina17 Mariacristina17 Buna ziua, Sotul meu doreste sa faca un test ADN,deoarece tocmai a auzit de la cineva ca baiatul lui de 20 de ani ar fi de fapt al altui barbat.Copilul ... (vezi toată discuția)
Paternitate - recunoastere copil contestata de mama, dosar penal Roman85 Roman85 Subsemnatul [editat date personale], vă prezint următorul caz: La data de 01.10.2014 subsemnatul l-am recunoscut, printr-o declaraţie notarială, pe minorul ... (vezi toată discuția)