avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dilema privind cablarea televiziunilor la asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dilema privind cablarea televiziunilor la asociatii de proprietari

Sunt presedinta unei asociatii de proprietari.Am luat initiativa sa schimbam fata blocului atat in exterior cat si in interior, avand in vedere ca aspectul este unul neglijent,obosit.Pe scara mea,exista cabluri de la 3 televiziuni.Nu as avea probleme cu privire la modul in care acestea au fost acceptate,ci am o mare problema referitoare la aspectul inestetic de pozitionare a lor.As fi recunoscatoare sa primesc o informatie avizata despre legea care ma indreptateste sa cer reprezentantilor acestor televiziuni sa revina si sa cableze cu paturi de cabluri, reducand macar putin din acel haos.Este absolut necesar acest lucru deoarece dorim sa renovam scara si cablaraiul ne impiedica realmente sa facem o zugraveala decenta.Au televiziunile obligatia legala de a asigura calitatea si estetica acestor lucrari?Intentionez sa merg personal sa depun sesizari in acest sens,in numele asociatiei,dar nu mi-e clara legea care sa-mi permita solutionarea problemei.Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
Încercați sa semnați contracte conf: [ link extern ]

8. Un furnizor doreşte să execute lucrări de cablare în blocul nostru. Cum trebuie să procedăm?
Furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice autorizaţi beneficiază de dreptul de a efectua lucrări de instalare, întreţinere, înlocuire sau de mutare a elementelor reţelelor de comunicaţii electronice pe, deasupra, în sau sub imobilele proprietate privată sau publică în condițiile Legii nr.154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.

Accesul furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice pe proprietatea privată se poate face numai în urma încheierii unui contract în formă autentică. Pentru detalii intră aici. Tot aici poți găsi și modelul de contract de acces pe proprietatea privată elaborat de ANCOM.


Dupa semnarea contractelor puteți sa le cereți sa mascheze firele sau sa le mute.
Multumesc frumos pentru timpul alocat raspunsului ! Legea invocata de dvs.ma va ajuta cu siguranta.O voi parcurge si voi extrage ce ma intereseaza.
Va doresc sa reusiti dar am dubii in ceea ce priveste incheierea de contracte intre parti. Comitetul executiv al Asociatiei blocului in care locuiesc a incercat inutil sa incheie contract cu RDS si cu Rotelecom. Ne-am luptat mai mult de un an si a fost inutil. Am facut plangeri la Ministere, la conducerea Romtelecom, la Ancom care ne-au raspuns oferindu-ne legea care ii obliga pe cei ce monteaza echipament pe palierele blocului, sa incheie un contract legal in cel mult doua luni de la primirea acceptului de incepere a lucrarii, dar alte masuri nu a luat nimeni. Romtelecom, de exemplu, ne-a spus ca nu-i putem obliga la nimic deoarece ei incheie contracte cu locatarii (clientii) asa ca nu sunt nevoiti sa incheie un alt contract cu Asociatia, iar metoda asta este adoptata de toate firmele pentru a evita sa plateasca chirie asa cum suna legea. Asta este, vom fi mereu prea mici pentru un razboi atat de mare!
Cam asa stau lucrurile cum spuneti dvs .flori2009.In urma discutiilor purtate cu administratorul asociatiei,mi-a confirmat ca nu exista contracte,lucrarile de cablare facandu-se inainte de "mandatele noastre"'.Mai putin cele ale Telekom, care si-a instalat recent(eu fiind plecata in concediu) fibra optica, adica inca o serie de cablarai, intr-un mod care lasa mult de dorit.A fost suficient sa-si trimita ''papagali " convingatori,adica persoane care par a stapani ireprosabil comunicarea, ca sa obtina acceptul. De asta este imperios necesar ca inainte de orice servicii "utile " ale firmelor care-si fac mendrele cu naivele asociatii de proprietari sa fie consultat un jurist sau o persoana competenta care sa deschida ochii reprezentantilor asociatiei.Regret lipsa de informare a noastra, regret ca exista posibilitatea diverselor tertipuri ale firmelor care intra cu bocancii pe teritoriu privat, fara sa suporte consecinte, si evident ca regret sa vad cum adesea legea se face cu ciomagul sau se ignora."Va multumesc ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti ! O zi frumoasa!: :luck:
Eu am reușit sa fac contract cu Telekom după 2 notificări la interval de 5 luni iar in a 3 ii anunțam ca in cazul in care nu doresc respectarea legii ii deconectez instalația in 15 zile.
Am fost contactat telefonic si in 2 săptămâni aveam hârtiile semnate.

Alte discuții în legătură

Decizie comitet nico131313 nico131313 Sunt membru intr-o asociatie de proprietari, formata din 3 scari. Am solicitat sa vina RDS-ul cu infrastructura necesara (pentru internet si televiziune), dar ... (vezi toată discuția)
Aprobare data pentru rds de catre presedinte fara acordul proprietarilor CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am si eu o problema. In cartierul nostru au venit mai multe firme gen DIGI tv, RDS au intrat pe scara blocului si au dat gauri pentru a baga clabluri. Ideea ... (vezi toată discuția)
Cablat scara de bloc proprietate privata Stanciut Stanciut Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)