avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dilema privind cablarea televiziunilor la asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dilema privind cablarea televiziunilor la asociatii de proprietari

Sunt presedinta unei asociatii de proprietari.Am luat initiativa sa schimbam fata blocului atat in exterior cat si in interior, avand in vedere ca aspectul este unul neglijent,obosit.Pe scara mea,exista cabluri de la 3 televiziuni.Nu as avea probleme cu privire la modul in care acestea au fost acceptate,ci am o mare problema referitoare la aspectul inestetic de pozitionare a lor.As fi recunoscatoare sa primesc o informatie avizata despre legea care ma indreptateste sa cer reprezentantilor acestor televiziuni sa revina si sa cableze cu paturi de cabluri, reducand macar putin din acel haos.Este absolut necesar acest lucru deoarece dorim sa renovam scara si cablaraiul ne impiedica realmente sa facem o zugraveala decenta.Au televiziunile obligatia legala de a asigura calitatea si estetica acestor lucrari?Intentionez sa merg personal sa depun sesizari in acest sens,in numele asociatiei,dar nu mi-e clara legea care sa-mi permita solutionarea problemei.Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
O consider o victorie! Noua ne-au raspuns, cum v-am mai spus, ca au acceptul de intrare pe proprietatea noastra dar contractele le incheie cu fiecare client in parte. Chiar si asa este ilegal din moment ce legea cere un contract incheiat cu Asociatia in cel mult doua luni de la inceperea instalarii echipamentului. Ca sa reusesti sa faci ceva cu adevarat folositor pentru blocul in care locuiesti trebuie sa fii interesat si sa te implici apoi sa insisti si sa perseverezi nu sa te opresti la primul raspuns. Va felicit!
Art. 15 (2) Exercitarea dreptului prevăzut la alin. (1) se poate realiza numai după transmiterea unei notificări cu cel puţin două zile lucrătoare în avans titularului dreptului de folosința sau, în lipsa acestuia, titularului dreptului de proprietate, de administrare, de concesiune ori de închiriere, după caz, asupra imobilului respectiv, cu excepţia cazului în care este necesară efectuarea unor lucrări de reparaţii cu caracter de urgenţă.

Acceptul de care ei vorbesc este de fapt o Notificare.
Notificarea se folosește după ce aveți contract semnat. Puteți sa ii notificați ca fără contract nu are valoare asa zisul accept.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
terentetalharu, utilizator
Discutiile de aici m-au ajutat si va multumesc celor implicati.Am sunat deja la una din televiziuni si doar pe baza de sesizare verbala telefonica, au trimis o echipa sa restranga cablurile.Urmeaza sa procedez la fel si cu celelalte doua.Nu a fost nevoie de amenintari, ci doar de un ton bland si coerenta in vorbire.:) M-am bucurat sa vad ca se pot rezolva si in acest mod civilizat problemele noastre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie comitet nico131313 nico131313 Sunt membru intr-o asociatie de proprietari, formata din 3 scari. Am solicitat sa vina RDS-ul cu infrastructura necesara (pentru internet si televiziune), dar ... (vezi toată discuția)
Aprobare data pentru rds de catre presedinte fara acordul proprietarilor CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am si eu o problema. In cartierul nostru au venit mai multe firme gen DIGI tv, RDS au intrat pe scara blocului si au dat gauri pentru a baga clabluri. Ideea ... (vezi toată discuția)
Cablat scara de bloc proprietate privata Stanciut Stanciut Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)