avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare cu plata in rate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare cu plata in rate

Buna dimineata,
Am intocmit contract de vanzare cu plata in rate pentru evenimente. (am incasat numerar >10.000 lei in transe)
Nu aveam alta solutie, atat timp cat nu poti trimite nuntasul cu darul de nunta la banca.
Va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maran Corina , utilizator 21:45, 15 Septembrie 2016
Conform Legii 70/2015 aveti dreptul sa:


Art. 4. - (1) Operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.
.....
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii care se efectuează cu plata în rate, în condiţiile în care între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi persoanele fizice sunt încheiate contracte de vânzare- cumpărare cu plata în rate, conform legii.


Va dati seama ca plata in rate se refera la plata unor suma de bani, ei bine, in rate. Deci trebuie sa fie vorba de achitare in rate, nu de fragmentare. Adica nu de plata azi, maine si poimaine.

Aveati si o alta solutie. Legea 70/2015 a fost modificata:

Art. 4^1. - (1) Organizatorii de nunţi şi botezuri, pentru operaţiunile de încasări în numerar pe zi, de la persoane fizice, pentru serviciile legate de aceste evenimente, pot solicita organului fiscal central competent în administrarea obligaţiilor lor fiscale, în cazul în care aceştia prezintă organului fiscal informaţii din care rezultă că încasările de la persoane fizice generate de organizarea de astfel de evenimente depăşesc plafonul prevăzut la art. 4, aprobarea unui alt plafon de încasări decât cel stabilit la art. 4.
(2) La stabilirea plafonului, organul fiscal va avea în vedere încasările pe care organizatorii de nunţi şi botezuri le-au avut anterior din astfel de evenimente.
(3) Organul fiscal dispune cu privire la cererea depusă, potrivit alin. (1), printr-o decizie în termen de cel mult 15 zile de la data depunerii cererii. Decizia are valabilitate un an de la data comunicării.
(4) Decizia poate fi reînnoită sau modificată la cererea solicitantului. Dispoziţiile alin. (1)-(3) sunt aplicabile în mod corespunzător.
(5) Procedura de aplicare a prevederilor prezentului articol se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice.


Cititi si Ordinul nr. 1265/2016.
Stiu ce inseamna "rate". Tocmai am mentionat. Bine...in dex. rata este definita tot ca o fragmentare. Aveam nevoie de un raspuns ferm tocmai pentru a inainta la ANAF cerere majorare plafon...Pentru istoric 12 luni. Cred si sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal ce depaseste 10000 lei contacafe contacafe Buna ziua! Este posibil ca un centru de evenimente sa emita catre o persoana fizica factura de 30000 lei si[b] bon fiscal[/b] pe aceeasi suma?:O Din cate ... (vezi toată discuția)
Plata numerar prin foaie de varsamant in cazul executarii silite zoica100 zoica100 Avem o relatie de afaceri cu o companie locala de termoficare, ale carei conturi bancare sunt executate silit. Firma in cauza refuza sa ne faca plati in cash ... (vezi toată discuția)
Plafon creditare firma ContSters126873 ContSters126873 buna seara .care este plafonul maxim care se poate credita o societate intr-o zi? (vezi toată discuția)