avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Dreptul la ani de studiu de la buget
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Dreptul la ani de studiu de la buget

In anul 2003 am fost inscris la facultatea de sport in urma rezultatelor sportive.Din motive personale nu m-am prezentat la nici un curs si nici un examen.
As vrea sa stiu daca mai am dreptul la o alta facultate pe locuri de la buget, sau la cati ani de la buget mai am dreptul.Trebuie sa declar acest lucru daca ma inscriu la o facultate? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
alex_bugsy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 28 August 2016
Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale
art.142

...
(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.

(6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa-buget facultate dmdanielmarcu dmdanielmarcu Buna ziua, Voiam sa va intreb in cazul in care am facut un an de facultate din 4 la buget si as vrea sa ma duc la o alta facultate care dureaza 3 ani, as ... (vezi toată discuția)
Urgent! buna ziua! daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care ... AnaB01 AnaB01 Buna ziua! Daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care doar 2 la buget, la o a doua facultate de 6 ani mai am dreptul sa beneficiezz de buget o parte din ... (vezi toată discuția)
Prima facultate la taxa, a doua la buget? urgent!! Victor_Crum Victor_Crum Daca in cadrul Universitatii am urmat prima facultate in regim de taxa, am dreptul ca la cea de-a doua sa intru la buget? din cate am inteles, daca prima a ... (vezi toată discuția)