avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Teambuilding
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Teambuilding

Buna ziua. Sunt angajata la o firma de aprox 3 ani. De cateva luni m-am mutat in alt oras si imi continui prestarea muncii pt aceeasi firma, de acasa. In acesti 3 ani de cand lucrez aici, nu s-a organizat niciodata teambuilding, si din ce spun colegii, nici inainte, de la infiintarea ei - deci in regulamentul firmei nu exista si nici in contractul colectiv de munca. Anul acesta insa se organizeaza. Prima zi de TB va fi vineri - zi lucratoare, de dimineata. Din motive foarte bine intemeiate, eu nu pot sa particip, desi mi-as dori. Este normal sa fiu obligata sa lucrez in ziua aceea, cand toti ceilalti colegi nu? Exista pe undeva vreo reglementare in sensul acesta?:(
Cel mai recent răspuns: Aaalleexx , utilizator 17:00, 21 Iunie 2022
Desi un teambuilding "outdoor " ar putea parea o activitate recreativa desfasurata in weekend,o iesire intre colegi,nu este asa! Este in fapt tot o forma de perfectionare a angajatilor,de aceea ar trebui sa fie cuprins in Planul anual de perfecţionare profesională
.

Avand in vedere ca in compania dvs prima zi de teambuilding este stabilita intr-o zi lucratoare iar dvs motivat nu puteti fi prezenta ,atunci aveti obligatia sa fiti prezenta la job !
Desigur.
Este zi lucratoare.
Faptul ca unii colegi sunt la un teambuilding nu exonereaza pe ceilalti de la prestarea muncii.
Este alegerea angajatorului de a organiza sau nu un teambuilding precum si alegerea persoanelor care participa la acesta.
a_fleancu a scris:


Este alegerea angajatorului de a organiza sau nu un teambuilding precum si alegerea persoanelor care participa la acesta.


Cu prima pare a afirmatiei sunt de acord,este alegerea angajatorului de a -si programa o atfel de modalitate de "perfectionare" ,insa cu partea a doua nu sunt de acord,caci nu este la latitudinea angajatului de a paricipa/a nu participa la un teambuilding,atata timp cat este o actiune programata ,angajatii departamentului/departamentelor trebuie sa participe mai ales ca costurile sunt suportate de catre angajator iar activitatea se desfasoara pe parcursul unei zile le lucru ...
Care este partea a doua a afirmatiei cu care nu sunteti de acord?
a_fleancu a scris:

....precum si alegerea persoanelor care participa la acesta.



La acest aspect m-am referit si am explicat si de ce nu sunt de acord... Si inca ceva,nu se aleg persoanele ,ci se nominalizeaza un departament sau mai multe departamente ,in functie de tema teambuildingului si se precizeaza toti angajatii din respectivul deparament participa !
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
ContSters400311, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare ContSters279404 ContSters279404 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca un accident suferit la un team building organizat de firma se poate considera un accident de ... (vezi toată discuția)
Fisa postului manager portofoliu deeandr deeandr as dori daca sa poate o fisa de post pentru managerul de portofoliu cat de repede posibil (vezi toată discuția)
Formare profesionala pe banii angajatului arhontele arhontele Intr-o Metodologie a celebrului Minister edu se afirma ca\" Art. 6. — (1) Absolvenții colegiilor universitare de institutori cu diplomă de ... (vezi toată discuția)