as dori sa stiu daca pot cumpara casa tatalui meu.mentionez ca mama este decedata, nu am facut succesiunea si eu sunt singurul mostenitor.as dori sa cumpar casa,avand in felul acesta contract de vanzare-cumparare.(actul casei, ca sa zic asa, in momentul acesta este un certificat de mostenitor al tatalui meu, prin care bunicii mei ii lasa casa tatalui meu).
Casa fiind un bun propriu al tatalui (fiind mostenita de la parintii sai) nu se pune problema includerii acesteia in masa succesorala a mamei decedata. Prin urmare, puteti incheia orice act doriti cu tatal dumneavoastra, ma refer la in strainarea casei fie prin vanzarea-cumpararea, fie prin donatie. Tatal este liber sa dispuna dupa bunul plac de bunurile sale.
Plecand de la premisa ca imobilul casa despre care vorbiti este un bun propriu al tatalui dvs. intrucat este un bun mostenit de tatal dvs. de la bunicii sai:
1-Intabulati dreptul de proprietate al tatalui dvs. -dupa realizarea documentației-.
2-Apoi va prezentati la notar si incheiati actul de vanzare cumparare.
Ar trebui sa aveti in vedere imprejurarea ca intabularea nu o veti putea realiza decat in masura in care aveți și actele de de proprietate ale bunicilor -care i-au lasat casa tatalui dvs.- impreuna cu certificatul de mostenitor de pe urma acestora in care se consemneaza imprejurarea ca bunul ii revine acestui in intregime.
Succesiune
eva_celebrity
Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)