avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiune contract.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiune contract.

Buna ziua,


Am si eu nevoie mai mult de un sfat, referitor la un contract de instalare.
Deci am un contract de instalare, iar beneficiarul lui cere rezolutiunea.
Contractul a fost incheiat in data de 01.02.2008.
Pentru echipamentele instalate in baza contractului, executantul a oferit, un termen de garantie de 12 luni de la data receptiei.
Data receptiei a fost 01.03.2008., deci fiind valabila pana la data de 01.03.2009.
In data de 13.08.2009, beneficiarul contractului, introduce actiune pentru rezolutiunea contractului, avand in vedere faptul ca executantul nu si-a respectat obligatia de garantie.
Intrebarea este: Se poate cere rezolutiunea unui contract, care si-a incheiat practic perioada de valabilitate.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:41, 23 August 2009
contractul s-a implinit, in prezent nu mai e valabil, dar se pot naste procese, daca n timpul derularii lui, garantia nu a fost oferita corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie ellyzeea ellyzeea Am incheiat 5 contracte de subantrepriza, avand ca obiect construirea unor imobile pentru care s-a retinut garantie de 5 % si, respectiv, 10 % din valoarea ... (vezi toată discuția)
Contract achizitii publice - garantia lucrarii dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Va rog mult sa ma sfatuiti in nurmatoarea problema. Sunt autoritate publica. Am incheiat un contract de lucrari si montaj echipamente in urma ... (vezi toată discuția)
Garantie spatii comune bloc/complex tonipieleanu tonipieleanu Buna ziua, Am cumparat un apartament nou cu cota parte din spatii comune aferente si nu stiu ce garantie am pentru spatiile comune, respectiv instalatiile ... (vezi toată discuția)