avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta nemotivata

Am avut 6 zile de concediu aprobate din care am efectuat doar 5. m-am reintors la servici deoarece mi s-a anuntat un eveniment in familie pentru care am lasat neefectuata acea zi de concediu. Am anuntat serviciul RUNOS si mi s-a spus ca nu e nevoie sa aduc modificari pe cerere , atata timp cat voi lua ziua de concediu in aceeasi luna. Cu o zi inainte am anuntat seful de birou ca imi voi lua acea zi de concediu . Acest lucru s-a intamplat si se intampla in unitatea noastra , un fel de "mica intelegere" si in aceasta luna a mai fost un caz de "mica intelegere" cu alta colega , care figureaza totusi ca fiind prezenta . La sfarsit de luna am constatat ca in ziua in care mi-am luat liber sunt trecuta absenta nemotivat , aceasta decizie fiind luata de sefa ierahica . Aceasta nu m-a solicitat pentru a avea o discutie despre aceasta problema si nu este prima data cand imi refuza niste cereri de concediu fara o explicatie pertinenta. Cum ar trebui sa procedez in acest caz , am inaintat deocamdata catre director o cerere in care am explicat cum au decurs lucrurile . Este prima oara cand mi se intampla asa ceva .Din punct de vedere profesional nu mi se poate reprosa nimic deoarece imi fac datoria la locul de munca .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 8 Septembrie 2016
Asteptati raspunsul directorului si veti decide in functie de acest raspuns cum trebuie procedat in continuare.
Anakina35 a scris:

....Cu o zi inainte am anuntat seful de birou ca imi voi lua acea zi de concediu .....


Cum v-ati anuntat sefa de birou , telefonic sau verbal ?
Mi-am anuntat verbal seful de birou fiind martori toti colegii . Eu am plecat la demisie din functia de conducere pe care aceasta sefa ierarhica o ocupa acum , intorcandu-ma in functia de executie pe care o ocupasem inainte , motivele fiind personale. Consider ca este un abuz din partea acesteia, mai ales ca a ales sa nu comunice cu mine decat prin biletele sau adnotari pe diferite documente pe care le trimite pentru a fi rezolvate . Cum am mentionat mai sus , nu am avut nici o discutie despre aceasta " absenta".
Stiind ca existau divergente anterioare intre dvs si sefa de birou,era indicat sa faceti o cerere prin care solicitati zi libera(pontata prezent) in compensatie pt ziua din co in care ati fost prezenta(pontata in co) ,cerere ce trebuia aprobata de catre aceasta in calitate de conducator al locului de munca,chiar daca la dvs se practica "mica intelegere".
Cei la resurse umane care probabil cunosteau situatia ar fi trebuit sa va sfatuiasca in acest sens!
In opinia mea situatia se va rezolva daca directorul va intelege ca este "o problema de orgolii personale"si va dispune modificarea pontajului in sensul de a nu ,mai aparea ca fiind nemotivata in acea zi !
Sefa de birou a acceptat sa imi iau acea zi . Problema este cu sefa ierarhica superioara , a mea si a sefei de birou , care in ziua anterioara plecarii mele in concediu nu se afla in cadrul unitatii si am considerat ca urmatoarea persoana careia trebuia sa ma adresez este sefa de birou. Iar divergente majore nu am avut . Este un conflict tacit pentru ca de la acea zi de concediu pana la completarea pontajului a trecut o saptamana si nu am fost solicitata pentru o discutie pentru a clarifica situatia.

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate tesasuv tesasuv Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit ... (vezi toată discuția)
Chemare in comisia de disciplina Anakina35 Anakina35 Buna ziua, Va rog sa imi dati o sugestie privitor la motivul chemarii in comisia de disciplina : nu am anuntat seful ierarhic , adica seful de birou inainte de ... (vezi toată discuția)