avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statutul juridic al partilor comune dintr-un bloc cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statutul juridic al partilor comune dintr-un bloc cu mai multe apartamente

Care este actul normativ care reglementeaza modul de folosire al spatiilor comune (casa scarii, holuri comune de circulatie, etc).
Mai concret, actul normativ care prevede interzicerea folosirii de catre un locatar a spatiilor comune prin depozitari sau amenajari in folos propriu fara acceptul celorlalti locatari de la nivelul respectiv.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:41, 30 August 2016
Legea 230/2007 si HG 1588/2007
Multumesc pentru promtitudine !
O seara buna.
Dan STANESCU-BELLU a scris:


actul normativ care prevede interzicerea folosirii de catre un locatar a spatiilor comune prin depozitari sau amenajari in folos propriu fara acceptul celorlalti locatari de la nivelul respectiv.

Legiutorul nu a putut sa prevada toate situatiile in care se poate interpreta sau eluda legea
Exista dispozitie concreta L nr 230/2007
Art. 11
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Art. 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile locatarilor ILONI ILONI Buna ziua, numele meu este Carmen, si as avea o nelamurire, in caz ca ma poate ajuta cineva, concret indicandu-mi o lege, in acest sens. As dori sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)
Problema cu plata caldurii pe spatiile comune ContSters110396 ContSters110396 va deranjez iarasi cu rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu plata agentului termic pe casa scarii{partile comune}.In baza caror articole de lege se poate ... (vezi toată discuția)
Asociatii proprietari fond din chirii Argi76 Argi76 Buna Ziua ,pe o scara cu 16 ap., din chirii avem venit, cu acest fond sa modernizat scara,termopane,interfon,senzor de lumina ,hidroizolatia scarii,propietarul ... (vezi toată discuția)