avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Munca suplimentara pentru femei gravide
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Munca suplimentara pentru femei gravide

Buna ziua,

Sotia lucreaza la o companie cu sediul in Ilfov. Este vorba de un job de birou, in domeniul financiar.
Este insarcinata in luna a 4-a si a notificat angajatorul conform legii, cu adeverinta de la medicul de familie.
Problema este ca i se traseaza sarcini suplimentare ignorand starea ei de graviditate.

Un exemplu este ca revenind din concediu de odihna de 9 zile lucratoare, i se cere sa rezolve si toate task-urile care au aparut in perioada respectiva (aproximativ 300 de mailuri de la diversi furnizori, la care trebuie raspuns in parte, desi a avut colegi la birou, si desi cand alti colegi au fost ion concediu a trebuit sa acopere si taskurile lor), in paralel cu cerintele aparute zi de zi si in paralel cu o noua cerinta, de a invata o colega noua.

Desi a sesizat verbal superiorul direct, aceasta continua in a pune presiune pentru rezolvarea tuturor sarcinilor.

Din ce am citit in Codul muncii este interzis sa se ceara ore suplimentare pentu angajati, nu este specificata o situatie ca cea de mai sus.

As dori sa stiu care sunt procedurile legale, si eventual de ce probe ar avea nevoie un avocat pentru a dovedi situatia expusa mai sus.


Multumesc,
Razvan
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 4 Septembrie 2016
Sesizati in scris angajatorul, cu nr. de inregistrare/ data despre situatia existenta.
Recomandarea medicului de familie trebuie prezentata medicului specialsit de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in vederea stabilirii unor eventuale recomandari de specialitate (reducere program de lucru, lucru in anumite perioade de timp, etc.).
Omeneste, in aceste situatii, angajatorul trebuie sa reduca numarul sarcinilor de serviciu (existente in fisa postului) nu sa le suplimenteze.
Ma gandesc ca poate fi vorba de un exces de zel din partea superiorului direct si de aceea este utila sesizarea scrisa a angajatorului. Angajatorul trebuie sa faca o ancheta legata de sesizarea dvs. scrisa, in cadrul careia sa audieze colegii si seful direct.
Puteti purta o discutie fata in fata cu angajatorul, la care sa fiti asistat de un avocat.
Puteti face o sesizare la ITM (Dep. Securitate si Sanatate in Munca = SSM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare a dreptului munci si umilinta. va rog ajutor. andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Ma numesc M. am si eu o situatie mai delicata si doresc putin ajutor. (cine este din bucuresti si poate sa ma ia maine la o \"consultatie\" va ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea recomandarilor medicului de medicina muncii de care seful direct marianlenuta marianlenuta Buna ziua! Am o colega care a revenit la munca dupa un concediu medical prelungit datorat unei interventii chirurgicale de extirpare a unei tumori canceroase. ... (vezi toată discuția)
Risc maternal. Constantin Ionela Constantin Ionela Am 31 de ani sunt insarcinata in 5 luni am fost la doct ginecologa si mia scris sa merg la medicina munci sa imi dea riscul maternal lucrez la birou 8,10 ore ... (vezi toată discuția)