avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj !

Buna ziua !
Am divortat de doi ani de sotul meu, timp in care am locuit in acelasi imobil fara sa ne deranjam. Acum, situatia a devenit insuportabila si doresc sa stiu cum as putea face partajul imobilului. In urma cu cativa ani s-a contractat un imprumut bancar in care apartamentul a fost pus garantie. Rata a fost platita impreuna pana la divort dar, dupa divort o platesc eu, inclusiv utilitatile apartamentului. Cum as putea face partaj, sa nu pierd nici apartamentul si sa raman in continuare cu rata pana la finalizarea imprumutului ?( nu exista copii minori)
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Maryana72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 22:54, 3 Septembrie 2016
Buna ziua,
Sunt doua posibilitati:
- pe cale amiabila la notar;
- prin instanta.
Dumneavoastra si fostul sot alegeti.
In cazul in care se ajunge in instanta, se imparte si suma de bani datorata bancii tot la doi ?
Asta in cazul in care nu exista intelegere amiabila.
Buna ziua,
Se impart sumele platite in doua.
Daca dupa divort doar dumneavoastra ati platit aceia sunt banii dumneavoastra.
Sumele ce se vor plati vor ramane de achitat celui ce va primi apartamentul in materialitate.
E bine sa chemati si banca in instanta pentru a lua la cunostinta de sentinta.
Multumesc frumos !
Sau, varianta 3, rezolvare pe cale amiabila la mediator, in vederea incheierii unui acord de mediere. In cazul partajului bunurilor comune ale sotilor taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile, dar in cazul incheierii unui acord de mediere privind partajul bunurilor partile vor plati doar 1.5% din valoarea masei partajabile conform art. 11 din O.U.G nr. 80/2013. Deci costurile sunt considerabil mai mici in cazul partajului efectuat folosind procedura de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrebare partaj prin acord Ashmoor Ashmoor Buna ziua, parintii mei sunt divortati de mai bine de 10 ani si acum ar vrea sa finalizeze partajul. Singurul bun care trebuie impartit este un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies de pe un contract de prima casa! bogdanc1983 bogdanc1983 Buna ziua! In urma cu 3 ani am achizitionat un apartament prin programul prima casa impreuna cu sotia mea ( eu titular iar ea codebitor )! Ulterior am ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danaanca danaanca Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)