avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj intre soti, importanta martorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj intre soti, importanta martorilor

Am fost casatorita 30 ani cu un ofiter de marina . Ultimii 6 ani am fost separati financiar .Legal el nu apare cu venituri la finante de peste 15 ani .Eu am venituri modeste ,dar am fost ajutata mereu de parintii mei,atat financiar cat si in cresterea si educarea copiilor( ei fiind cadre didactice ) ,mai ales ca el era plecat si cate 8 luni o data.La inceputul casniciei am stat 3 ani la ai mei fara sa contribuim cu ceva . La inceputul casniciei eu am venit cu bani de la bunica si ai mei -60000 lei ,el cu nimic .Avem o casa cu 3500 m2 si un apartment facute impreuna ,iar el vrea acum mai mult de 50 %. Mentionez ca acolo eu am muncit terenul in cea mai mare parte a timpului ,avand pomi ,vie si gradina de legume,parculet in fata casei O avocata spune ca poate lua mai mult de 50% daca vine cu martori ca a castigat mai mult. E POSIBIL ASA CEVA ? Martorii pot fi mituiti
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 16:01, 5 Septembrie 2016
Buna ziua,
Legal se merge pe ideea 50%, 50%.
Daca se poate dovedi, nu cu martori ci cu acte, ca unul din soti a avut un aport substantial mai mare, atunci poate pretinde o cota mai mare.
Angajati-va avocat.
Cat priveste marturia mincinoasa va reamintesc ca in instanta marturia se depune sub prestare de juramant pe Biblie sau Coran iar marturia mincinoasa se pedepseste cu inchisoare. E greu sa cred ca exista martori mincinosi fara a putea dovedi asta.
lacramioaravasuianu a scris:

O avocata spune ca poate lua mai mult de 50% daca vine cu martori ca a castigat mai mult. E POSIBIL ASA CEVA ? Martorii pot fi mituiti

Nu merge cu martori, trebuie să aducă probe care pot fi verificate, de ex. înscrisuri reprezentând note de plată autentificate, sau cartea de muncă în original și copie autentificată după aceasta.
Căutați-vă alt avocat, dacă această doamnă avocat crede în proba cu martori mincinoși.
Și dacă pune astfel de martori, le faceți plângere penală la parchet, pentru mărturie mincinoasă sub jurământ.
De unde să știe vecinu', prietenu'..., cât a câștigat X sau Y acum 20-30 de ani,`?
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Dapix, utilizator
Se poate și cu martori dar de regula înscrisurile contează și înlătura declarațiile de martori dacă contrazic actele.
Dacă sunt false se poate cere înscrierea în fals.
Daca la finante fostul sot nu apare cu venituri,propriu-zis el avand doar diurna , lucrand la o companie care are vapoarele inregistrate in Malta (paradis fiscal ),poate sa demonstreze doar cu martori ce a castigat ?
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
lacramioaravasuianu, utilizator
Puteti incerca solutionarea conflictului amiabil, prin mediere. Puteti incheia un acord de mediere cu sotul dumeavoastra (sau fostul sot...) referitor la partajul bunurilor. In cazul partajului bunurilor comune ale sotilor taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile, dar in cazul incheierii unui acord de mediere privind partajul bunurilor partile vor plati doar 1.5% din valoarea masei partajabile conform art. 11 din O.U.G nr. 80/2013. Deci costurile sunt considerabil mai mici in cazul partajului efectuat folosind procedura de mediere. Totodata, in urma finalizarii unei medieri, vor fi restabilite si relatiile dintre parti iar conflictul va inceta.

Alte discuții în legătură

Divort si partaj ariadna661 ariadna661 Buna ziua. Parintii mei detin in comun un apartament in Buc, o casa la tara si o masina, toate dobandite in timpul casatoriei. Precizez ca sunt casatoriti ... (vezi toată discuția)
Partaj getbeget getbeget vreau sa incep partajul si am nevoie sa stiu daca as avea ceva de castigat. inainte de casatorie, am avut o casa, casa cu care am facut schimb ptr ... (vezi toată discuția)
Divorturi ivansanda26 ivansanda26 Buna am o fetita de 7 ani ,sunt casnica ,avem bunuri dobindite in casatorie vreau sa divortez .Doresc custodia copilului ce demersuri sa fac? (vezi toată discuția)