avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Cum sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi?
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Cum sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi?

Cum as putea sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi ,ce modalitate pot sa mai aplic ? Poate sa faca debitorul o declaratie prin care sa-si recunoasca amenzile? Cum au scapat unele primarii de debite pt ca avem f multi rau platnici?
Va multumesc .
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MihaDrag , utilizator 09:38, 2 Septembrie 2016
Nu prea se intelege ce anume doriti sa aflat. Dvs. ce calitate aveti? Daca dreptul de a solicita executarea silita este prescris atunci orice actiune de recuperare prin executare silita poate fi atacata cu o contestatie la executare. Eventual detaliati pt a intelege cu exactitate.
Inteleg ca, sunteti creditor al unor creante fiscale prescrise,este clar ca pe calea executarii silite nu aveti sanse,debitorul ar face contestatie si ar invoca prescriptia,doar pe cale amiabila daca recunoaste debitul si vrea sa plateasca, eventual un angajament de plata.
lucrez la primarie( si ca peste tot cel putin asa cred) am amenzi din anii anteriori 2005-2011 pe care nu am putut sa le incasez . in acesti ani am facut somatii dar tot nu am incasat nimic ,pe care le-am dat cu confirmare de primire ,nu a facut nimeni contestatie dar va veni curtea de conturi si nu stiu ce sa fac mai repede pana la anul ?tin sa mentionez ca lucrez in primarie din 2008 asa le-am preluat ,si m-am angajat ca casier incasator ,acum sunt inspector mai nou dar ele adica amenzile pana anul acesta nu au fost intr-un program .Nu stiai cand se prescriu ,nu aveai timp sa vizualizezi toate dosarele de unul singur ,na ca ma scuz sa ma acuz ,multumescpt intelegere.
se poate doar un angajament de plata ca ,curtea de conturi sa nu le impute? multumesc
Continuți executarea siltă prin poprire- cod de procedură fiscală, art 236:
[ link extern ]
Consultați această procedură:
[ link extern ]
și celelalte proceduri de lucru ale serviciului de urmărire și executare silită:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Anularea executarii silite medis medis Salut, am si eu o problema cu o executare silita si tin sa va multumesc in avans celor ce imi raspund. Despre ce este vorba: Acum o luna am primit executare ... (vezi toată discuția)
Impozit auto gabrieltgg gabrieltgg imposibilitatea achitarii impozitului din cauza amenzi circulatie din 2006 (vezi toată discuția)
Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)