Copil cu autism de mic actualmente major ca facut 18 ani avea pensie alimentara dupa ce facut 18 ani tatal lui nu i-a mai trimis cand sunat la el la servici i s-a zis ca cum copil nu e in continuare studii nu mai e obligat sa ii trimita fiind major.Cam care este adevarul caci stiam ca la copii cu handicap se acorda pensie alimentara cel putin pana le trece handicapul .Ce lege trebuie aplicata ?
Cum un necaz nu vine niciodata singur anul acest copilul facand 18 ani a fost trecut de la minori comisie handicap minori la comisie handicap adulti iar acestia desigur in bataie de joc i-au dat grad handicap grav dar fara insotitor desi toate actele medicale dovedeau contrariul ,mama acestuia aflandu-se actualmente in instanta pe fond cu dgaspc de judet.
Multumesc!
Daca poate face mama-sa cererea, solicita judecarea in lipsa,, o semneaza baiatul, merg impreuna la registratura sa o depuna ( nu stiu cat ii e de confortabil).
S-a depus cererea de chemare in judecata si s-au depus actele la judecatorie deja apare numarul dosarului pe portalul judecatoriei ,dar am vazut ca inca nu s-a stabilit data a primei infatisari .
Stiti cam cat timp dureaza in general pana se stabileste prima infatisare?
Va multumesc!
Am inteles,va multumesc frumos pentru link.
Deci mai intai instanta verifica legalitatea cererii de chemare in judecata iar daca este in regula atunci aceasta este trimisa paratului care are 25 zile termen ca sa depuna intampinare apoi se trece la judecarea pe fond a actiunii.
Totusi singura mea nelamurire este cat dureaza aceasta regularizare adica este vreun termen anume de 1-2-3 luni sau este la latitudinea instantei de judecata?
Va multumesc!
"legiuitorul stabilește un termen fix de maxim 60 de zile, după ce se vor îndeplini procedurile de comunicare a întâmpinării și a depunerii răspunsului la întâmpinare, perioadă în cadrul căreia instanța va fixa primul termen de judecată în cauză. Astfel, printr-un calcul simplu, putem estima astfel durata maximă a fixării primului termen de judecată în cazul oricărei cereri de chemare în judecată, rezultând un termen de maxim 95 de zile."
Curatela
ContSters362803
[b]Buna ziua!
Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani
are certificat de handicap, probleme neorologice mintale
nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)