avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract cu minori pentru drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract cu minori pentru drepturi de autor

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea speta:
O SRL doreste sa incheie un contract pentru cesiunea drepturilor de autor cu un minor in varsta de 16 ani. Obiectul contractului este urmatorul: minorul se va filma in timp ce vorbeste despre un studiu facut de SRL si despre anumite experiente personale care au legatura cu acest studiu, apoi filmuletul va fi postat de minor pe canalul lui de YouTube. SRL-ul ii remunereaza acest serviciu prin intermediul acestui contract. Poate minorul sa semneze acest contract si sa incaseze banii? In ce conditii ar putea? Daca nu se poate, ce alte variante are SRL-ul pentru a colabora cu acest minor pentru acest tip de serviciu. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CristinaPopi , utilizator 13:47, 12 Septembrie 2016
Trebuie sa semneze parintii lui sau tutorele.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi autor youtube mastera mastera Buna ziua, Am urmatoarea problema... In urma cu o luna de zile mi-am deschis un canal pe youtube. In urma cu 2 saptamani acest canal mi-a fost inchis de ... (vezi toată discuția)
Publicare imagini socante accident fara a cenzura cadrele explicite laurentiumeauta laurentiumeauta Buna ziua! La acesta legatura veti gasi un clip de 5 minute cu operatiunea de salvare in urma unui grav accident rutier, soldat cu pierderea a doua vieti ... (vezi toată discuția)
Tarife pt. poze folosite fara acordul autorului Radu Palu Radu Palu Unde lucrez se organizeaza destul de des diferite manifestatii. Excursii, prezentari de carte, diferite activitati culturale interne sau cu public, ... (vezi toată discuția)