avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cazier auto cu alcool
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cazier auto cu alcool

Buna ziua
este legal sa resping angajarea ptr. postul de conducator auto a unui candidat care figureaza (doar in cazierul auto) cu conducere cu alcoolemie acum 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 7 Septembrie 2016
Este legala in situatia in care una dintre conditiile de angajare este sa nu figureze in acel cazier cu vreo fapta contraventionala prevazuta de Codul Rutier.
exista aceasta conditie doar teoretic, ea nefiind specificata in vreun document , Regulament Intern sau CCMUN....
Daca nu este mentionata intr-un document aplicabil angajatorului sau in anuntul de angajare, parerea mea este ca nu este corecta respingerea dosarului de angajare.

Prin urmare, puteti contesta in instanta decizia de respingere a dosarului daca este vorba despre sectoprul privat.

In sectorul bugetar , pentru personalul contractual, după afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă şi/sau proba practică şi interviu, după caz, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise şi/sau a probei practice şi a interviului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie dansidana dansidana DORESC SA STIU DACA CELE 48 DE ORE PENTRU DEPUNEREA CONTESTATIILOR SUNT ORE LUCRATOARE SAU ORE CALENDARISTICE . CONCURSUL A AVUT LOC INTR-O ZI DE JOI , IAR ... (vezi toată discuția)
Probe concurs de ocuparea unui post in sitemul bugetar de invatamant victor sorin victor sorin Buna seara , am o nelamurire am aplicat pt un post nedidactic in cadrul unei unitati de invatamant bugetar la probele ce urmeaza sa faca departajarea sunt ... (vezi toată discuția)
Participarea la un interviu de angajare-functionar public mih26 mih26 o persoana care nu s-a prezentat la proba interviului pt angajare poate face contestatie? am participat la un concurs de angajare,am luat proba scrisa si ... (vezi toată discuția)