avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract.

Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. Avem un agajat cu contract pe perioada determinata 90 de zile, inainte sa-i expire perioada de proba, a plecat in Olanda, fara sa-si scrie o demisie, fara sa zica ceva. A trimis un mesaj: De maine nu mai vin.

Ce pot sa fac in situatia asta?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:52, 7 Septembrie 2016
Este doar parerea dvs ., ca un astfel de anunt inseamna notificare de incetare a c.i.m. si nu cred ca se poate vorbi despre un viciu de comunicare , atat timp cat email-urile sunt mijloace de proba doar in anumite situatii (aspect despre care s-a mai discutat in aceasta sectiune)
Desigur este opinia mea ca nu se justifica in acest caz demararea unei proceduri disciplinare avand in vedere conditiile concrete specificate si mi-o mentin ca fiind justa !
S-ar putea sa existe spete chiar in jurisprudenta in acest sens ,dar nu dispun acum de timp pt a cauta !
Subscriu si eu la cele spuse de moderator hrs 61,oricand mailul transmis poate fi consideat "notificare scrisa" in sensul preved.art.31(3)Codul Muncii,impotrant este ca mailul(notificarea scrisa) sa ajunga la destinatar ori,reprezentantul angajatorului a recunoscut ca l-a primit, iar pe de alta parte si expeditorul poate dovedi expedierea si primirea lui, un mail ajunge in contul de mail al titularului contului,iar daca din denumirea contului se poate deduce numele angajatorului nu vad ce problema ar fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat absent miharoxy miharoxy buna.am un angajat care nu mai vine la serviciu,ce pot face dpdv legal.mersi (vezi toată discuția)
Preaviz Corina Andreea Corina Andreea Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, în cazul în care îmi dau demisia trebuie să stau în preaviz? Mulțumesc. (vezi toată discuția)