avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde pot reclama un vecin care a modificat un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde pot reclama un vecin care a modificat un apartament

Buna ziua,

Acum o luna in apartamentul sub cel in care locuiesc s-a mutat un nou locatar si a inceput sa sparga efectiv tot, geamuri, usi, cimentul de pe hol, pereti, efectiv tot. Pe langa zgomotul infernal cu care ma terorizeaza zilnic de mai bine de o luna, vecinul in cauza, locuind la parter, a facut o gaura mare in podea, practic a gaurit podeaua, pentru a avea acces direct la boxa de sub el, fara a mai cobori prin hol, etc. Practic, coboara din apartamentul lui direct in boxa de sub el. Consider ca prin acest lucru (blocul e din caramida, daca ajuta cu ceva), pune in pericol integritatea constructiei, mai ales daca ii mai trece si altcuiva de la parter prin cap o idee similara. In plus, tot molozul si mizeria a scos-o afara, pe jos, in curtea comuna. Unde as putea sa reclam acest vecin si o autoritate competenta sa verifice daca are autorizatie sa efectueze o asemenea lucrare. In plus, ce autorizatii ar trebui sa aiba (banuiesc ca ar trebui sa aiba, peretele care delimiteaza podeaua lui si boxa de sub e proprietate comuna ma gandesc) ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: duant , utilizator 23:18, 9 Septembrie 2016
Serviciul disciplina in constructii din cadrul primariei, politia locala, inspectoratul de stat in constructii, asociatia de proprietari daca boxa face parte din partile comune.
Inainte de a demara orice demers catre autoritati,este de preferat sa va informati temeinic la nivelul asociatiei de proprietari
Exista posibilitatea ca vecinul sa detina autorizatie pentru modificarile pe care a inteles sa le execute,iar evetuala dv reclamatie sa genereze dispute,polemici ,stari de animozitate
Politia locala nu se implica in solutionarea de astfel de spete
Conditionat de raspunsul asociatiei de proprietari,puteti sesiza oficial directia corp control si disciplina in constructii din primarie,inspectoratul de stat in constructii

Daca vecinul ar fi detinut o autorizatie pentru modificari, ar fi trebuit sa o afiseze la loc vizibil, la intrarea in bloc, lucru pe care nu l-a facut.

Disputele, polemicile si starile de animozitate nu eu le-am initiat. Daca vecinul incalca legea, e dreptul meu sa ma apar, mai ales cand lezeaza securitatea mea.
Autorizatia de constructie nu trebuie afisata in bloc, la afisier. Are obligatia de a prezenta autorizatia doar in fata organelor de control. In schimb, daca are autorizatie in principiu ar trebui sa stie si asociatia. Unele modificari nu se pot face fara acordul asciatiei de proprietari.
Referitor la zgomot, constructorul trebuie sa respecte orele de liniste stabilite prin lege, (nu ce afiseaza asociatia) daca orele de liniste legale nu sunt respectate => politia locala.
Din ceea ce povestiti, nu vad sa fie afectata structura de rezistenta, cu toate acestea, proprietarul are nevoie de autrizatie si poate fi sesizata disciplina in constructii in acest sens.
PS: inclusiv pentru inchiderea balconului cu geamuri este nevoie de autorizatiie, sau chiar montarea aerului conditionat cu unitate exterioara trebuie scoasa autorizatie de constructie provizorie si obtinut acord de la asociatie
phaenius a scris:

Daca vecinul ar fi detinut o autorizatie pentru modificari, ar fi trebuit sa o afiseze la loc vizibil, la intrarea in bloc, lucru pe care nu l-a facut.




Care dispozitie in vigoare prevede obligatia invocata de dv ?

Alte discuții în legătură

Panou de identificare a investitiei mihaelamariaana mihaelamariaana Mai este obligatorie afisarea panoului de identificare a investitiei, deoarece am citit art.3 din ordinul 839/2009? \\"La data intrării în vigoare a ... (vezi toată discuția)
Poate o persoană fizică să se opună primăriei, care betonează abuziv spațiile verzi, sau trebuie un ong? Andr@ Andr@ Salut, Poate o persoană fizică, vecin, să oprească primăria unui sector care a demarat o lucrare de betonare a spațiilor verzi dintre pomii aflați la ... (vezi toată discuția)
Lucrare de constructii ce a afectat o proprietate vecina Adi951 Adi951 Un antreprenor a executat excavari pentru fundatia unei constructii foarte mari, pentru care nu este facut nici un anunt in ce consta. Proprietarii imobilelor ... (vezi toată discuția)