avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lucrare de constructii ce a afectat o proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lucrare de constructii ce a afectat o proprietate vecina

Un antreprenor a executat excavari pentru fundatia unei constructii foarte mari, pentru care nu este facut nici un anunt in ce consta. Proprietarii imobilelor vecine nu au fost si nu sunt anuntati ce fel de constructie va fi si care vor fi limitele constructiei pana la limita de proprietate.
Mai mult utilajele cu care s-au executat lucrarile a deteriorat gardul de beton de la limita unei proprietati, dalele de beton fiind impinse in interiorul unei proprietati ce nu apartine proprietarului ce executa constructia.
1. Unde trebuiesc facute demersurile pentru aducerea la cunostiinta a tipului de constructie ce se executa si verificarea daca proiectul acestei constructii respecta distantele minime fata de proprietatile (constructiile) vecine?
2. Cum trebuie tratata problema afectarii altei proprietati, respectiv deteriorarea unei constructii (magazii) amplasata langa gardul deteriorat?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:22, 30 Septembrie 2014
Puteți sesiza Inspectoratul de stat pentru construcții.
Anuntarea inceperii lucrarilor la Primarie si la Inspectia de Stat in Constructii si inceperea constructiei este obligatorie.
Lucrarile de construire pot incepe numai dupa ce a fost obtinuta Autorizatia de construire (A.C.) si au fost anuntate (cu minim 5 zile inainte de inceperea lucrarilor) Primaria locala si Inspectoratul de Stat in Constructii (I.S.C.)
La inceperea lucrarilor, la locul constructiei trebuie sa existe un panou de identificare a santierului de constructii pe care sunt inscrise date despre lucrare (denumire si adresa obiectiv, beneficiar, proiectant, constructor, nr. autorizatie, termen de executie, data inceperii si finalizarii constructiei).
Formularele necesare, inclusiv formularul "model panou", se elibereaza de catre Primaria locala, o data cu eliberarea autorizatiei de construcții.
Va recomand sa incercati sa contactati pe un responsabil al constructiei vecine pentru negocieri, obtineti mai multe avantaje daca va intelegeti direct cu ei.
In cazul plangerilor catre autoritati, negocierile sunt compromise, se instituie o stare de razboi si partile sunt mai putin dispuse sa-si faca compromisuri, mai ales daca se trece cu bine de inspectii. In acest caz, veti fi nevoiti sa ajungeti in instanta si nu cred ca e cel mai avanmtajos pentru dv.

IN concluzie, notificati-i, dati-le termen, negociati si vedeti apoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere intre vecini nicoletaelena nicoletaelena Buna seara,am si eu o problema .Eu locuiesc la casa,vecinul meu doreste sa faca gard din beton,eu nefiind de acord cu aceasta deoarece terenul unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinul meu a început constructia unui gard din foi ... Elutzamarin Elutzamarin Buna ziua. Vecinul meu a început constructia unui gard din foi de tabla si fundatie din beton la nici 6 cm de gardul de hotar ridicat de mine din lemn si ... (vezi toată discuția)