avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde pot reclama un vecin care a modificat un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde pot reclama un vecin care a modificat un apartament

Buna ziua,

Acum o luna in apartamentul sub cel in care locuiesc s-a mutat un nou locatar si a inceput sa sparga efectiv tot, geamuri, usi, cimentul de pe hol, pereti, efectiv tot. Pe langa zgomotul infernal cu care ma terorizeaza zilnic de mai bine de o luna, vecinul in cauza, locuind la parter, a facut o gaura mare in podea, practic a gaurit podeaua, pentru a avea acces direct la boxa de sub el, fara a mai cobori prin hol, etc. Practic, coboara din apartamentul lui direct in boxa de sub el. Consider ca prin acest lucru (blocul e din caramida, daca ajuta cu ceva), pune in pericol integritatea constructiei, mai ales daca ii mai trece si altcuiva de la parter prin cap o idee similara. In plus, tot molozul si mizeria a scos-o afara, pe jos, in curtea comuna. Unde as putea sa reclam acest vecin si o autoritate competenta sa verifice daca are autorizatie sa efectueze o asemenea lucrare. In plus, ce autorizatii ar trebui sa aiba (banuiesc ca ar trebui sa aiba, peretele care delimiteaza podeaua lui si boxa de sub e proprietate comuna ma gandesc) ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: duant , utilizator 23:18, 9 Septembrie 2016
ynocentta a scris:


Care dispozitie in vigoare prevede obligatia invocata de dv ?


ORDIN nr. 839 din 12 octombrie 2009 (*actualizat*)pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

Articolul 76

Operaţiuni privind obligaţiile investitorilor/beneficiarilor faţă de autorităţi
(1) După obţinerea autorizaţiei de construire/desfiinţare, în vederea executării lucrărilor, investitorul/beneficiarul are obligaţia de a realiza următoarele operaţiuni:
a) Anunţarea începerii lucrărilor de construcţii autorizate
Se va aduce la cunoştinţă emitentului autorizaţiei şi Inspectoratului teritorial în construcţii data şi ora începerii lucrărilor de construcţii autorizate, utilizându-se «Formularul-model F.13 - COMUNICARE privind începerea execuţiei lucrărilor» (pentru uzul administraţiei publice), respectiv «Formularul-model F.14 - COMUNICARE privind începerea execuţiei lucrărilor» (pentru uzul ISC) puse la dispoziţie de emitentul autorizaţiei împreună cu autorizaţia.
b) Amplasarea, la loc vizibil, a Panoului de identificare a investiţiei.
Se vor aplica prevederile cuprinse în anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice.

Anexa 8
-------
MODEL
PENTRU PANOU DE IDENTIFICARE A INVESTIŢIEI *)
----------
NOTĂ
Reprezentarea modelului pentru panoul de identificare a investiţiei se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 797 bis din 23 noiembrie 2009, la pagina 89 (a se vedea imaginea asociată).
NOTĂ:
1. Datele de mai sus vor fi înscrise obligatoriu într-un panou de minimum 60x90 cm (literele având o înălţime de cel puţin 5 cm), confecţionat din materiale rezistente la intemperii şi afişat la loc vizibil pe toată perioada lucrărilor.
2. Datele privind identificarea proiectanţilor/constructorilor se înscriu în măsura în care proiectarea/execuţia sunt realizate de mai mulţi operatori.
3. Vederea de ansamblu poate fi: fotografia machetei, o perspectivă sau o faţadă reprezentativă (principală) a investiţiei.
PANOU DE IDENTIFICARE A INVESTITiEI nu inseamna AUTORIZATIE DE COSNTRUCTIE
~ Conținut șters la cerere ~
Daca prin statut asociatia stabileste ore diferite de liniste,(ma refer la cele de la pranz.Cele de noaptea de regula coincid ) fata de cele stabilite prin L61,sunt obligatorii cele ale asociatiei.Asociatia are personalitate juridica,deci statutul are caracter de regulament de ordine interioara,care trebuie respectat de toata lumea.Daca "organele" refuza sa ia masuri de pastrare a linistii chiar si dupa ce li se prezinta statutul semnat si parafat de judecator,pot fi reclamate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Panou de identificare a investitiei mihaelamariaana mihaelamariaana Mai este obligatorie afisarea panoului de identificare a investitiei, deoarece am citit art.3 din ordinul 839/2009? \\"La data intrării în vigoare a ... (vezi toată discuția)
Poate o persoană fizică să se opună primăriei, care betonează abuziv spațiile verzi, sau trebuie un ong? Andr@ Andr@ Salut, Poate o persoană fizică, vecin, să oprească primăria unui sector care a demarat o lucrare de betonare a spațiilor verzi dintre pomii aflați la ... (vezi toată discuția)
Lucrare de constructii ce a afectat o proprietate vecina Adi951 Adi951 Un antreprenor a executat excavari pentru fundatia unei constructii foarte mari, pentru care nu este facut nici un anunt in ce consta. Proprietarii imobilelor ... (vezi toată discuția)