avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Diferenta dintre consilier juridic si juristconsult
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Diferenta dintre consilier juridic si juristconsult

Sunt coduri cor diferite pentru cele doua denumiri.

Care este diferenta, poti fi angajat la un srl pe fiecare din aceste pozitii cu cim, conteaza daca nu esti inscris(poti sa profesezi doar ca fiind inscris sau este de ajuns sa fi angajat cu cim) la Uniunea juristilor?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:05, 8 Septembrie 2016
Legea nr. 514/2003 din 28/11/2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic.


Profesia de jurisconsult nu mai există. Prin Legea nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic a fost abrogat Decretul nr. 143/1955 privitor la organizarea şi funcţionarea oficiilor juridice, act normativ potrivit căruia „la organizaţiile de stat, cooperatiste şi obşteşti” activau jurisconsulți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurist GogaL GogaL Buna ziua, Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica? Știu ca pe ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie ilegala in cim PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Mi s-a schimbat incadrarea din consilier juridic in jurisconsult, printr-un act aditional la CIM, care a fost inregistrat prin Revisal. La ... (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)