avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jurist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jurist

Buna ziua,

Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica?
Știu ca pe funcția de consilier juridic nu ai voie, însă pana acum nu am lucrat in domeniu și as vrea sa știu dacă am dreptul de cumul de funcții, deoarece nu știu exact diferența dintre jurist și consilier juridic in Dreptul Muncii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 17 Aprilie 2017
Nu exista diferenta intre cele doua notiuni "jurist" si "consilier juridic".

De fapt, in COR gasiti : jurisconsult si consilier juridic.

Potrivit Legii 514/2003, art.10 lit.c, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie autorizata sau salarizata în tara sau în strainatate.

Insa, in practica gasiti destule situatii de cumul de functii in care se afla unle persoane angajate in functia de consilier juridic.

In prezent, Legea nr. 514/2003 face referire numai la organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic.

Prin art. 27 din Legea nr. 514 din 28 noiembrie 2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 867 din 5 decembrie 2003 s-a abrogat Decretul nr. 143 din 25 aprilie 1955 privitor la organizarea şi funcţionarea Oficiilor Juridice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre consilier juridic si juristconsult claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Sunt coduri cor diferite pentru cele doua denumiri. Care este diferenta, poti fi angajat la un srl pe fiecare din aceste pozitii cu cim, conteaza daca nu ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie ilegala in cim PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Mi s-a schimbat incadrarea din consilier juridic in jurisconsult, printr-un act aditional la CIM, care a fost inregistrat prin Revisal. La ... (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)