avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspundere angajat sau angajator???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspundere angajat sau angajator???

pentru societatile comerciale care desfasoara activitate de transport persoane, in cazul in care soferul instraineaza autoturismul altor persoane, si in aceste situatii sunt efectuate controale, si sunt sanctionati soferii pentru lipsa atestat de pregatire profesionala, raspunderea este a societatii sau a angajatului care a instrainat masina??
masina se preda cu proces verbal de predare-primire. Ce se poate face in acest caz???? Cum putem solicita anularea procesului verbal incheiat in numele societatii???
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 22:11, 24 August 2009
Raspunde angajatorul , iar ulterior va recupara prejudiciul suferit de la angajat
Plangere la politie ca foloseste tertul masina fara acordul d-voastra siimpotriva acelui angajat.
Dovediti ca intre societatea dvs. si cel care a condus autovehiculul nu exista niciun raport de subordonare sau colaborare, cu contractul incheiat cu soferul titular, si ca nu stiti in ce imprejurari a ajuns autovehiculul sa fie condus de persoana oprita in trafic. Veti face un probatoriu cu martori citati la interogatoriu si daca aveti vreo clauza privind obligatii si raspunderi ale soferului cu care sunteti in contract privind modul de utilizare a autovehiculului, cu atat mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta: exemplu de contraventie aplicata unei societati comerciale radiate nucnegresti nucnegresti Buna ziua, Va prezint un caz mai special: societatea la care eram actionar detinea un autovehicul in leasing. Autovehiculul a fost inregistrat circuland ... (vezi toată discuția)
Raspuns privind 0g 37/2007 nate nate Buna ziua. Va rog un raspuns privind OG 37/2007.Pe scurt :Conducatorul auto al societatii a fost controlat in trafic de catre IGPR, politia rutiera, la ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta pt persoana necunoscuta care circula cu numerele mele pirina pirina Am urmatoarea problema, am avut un accident auto in noiembrie 2009, am primit dauna totala si am vandut actele inclusiv placutele de inmatriculare unei ... (vezi toată discuția)