avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala pentru loviri si amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala pentru loviri si amenintare cu moartea

Buna seara. Acum cateva zile am fost agresata de niste oameni in fata unui supermarket pe motiv ca as fi injurat-o pe o fata de-a lor cu cateva zile in urma .Oamenii au venit in grup sa ma ameninte cu moartea, iar fiul de 21 de ani mi-a dat un pumn in fata. Am sunat la politie, au venit 2 masini de politie si una de jandarmi, am fost sa fac plangere penala, agresorii fiind luati cu catuse.
Voiam sa intreb- cat poate dura procesul penal, ei au vreo 12 copii si traiesc numai din alocatiile copiilor, iar tatal a iesit de cateva luni din puscarie, a facut 3 ani pentru talharie. Si daca imi fac praf geamurile la masina si la casa, asa cum m-au amenintat, pot sa ii reclam din nou chiar daca nu i-am vazut? Ce li se poate intampla? Pentru lovire si amenintari cu moartea? Am inteles ca pedeapsa nu e prea mare, nu mi-am scos certificat medico- legal, am numai o zgarietura si mi s-a umflat obrazul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:39, 11 Septembrie 2016
Ar fi fost indicat sa va scoateti certificat medico legal si sa il depuneti. Daca ati avut martori atunci cand v-au amenintat puteti depune si plangere penala separata pentru amenintare.
Așa cum vi s-a spus, consider și eu că este foarte important să vă scoateți un certificat medico-legal.
Am doar o zgarietura mica si o usoara vanataie. Imi foloseste certificatul medico-legal?
Așa cum vi s-a spus, certificatul este mijloc de proba, ramane la dosar, zgarietura si vanataia trec, hartia ramane si confirma ca ati fost lovit, deci scoateți un certificat medico-legal.
Am fost ieri la urgente si mi-au scris in foaie contuzie piramida nazala prin heteropresiune, fara semne de fractura nazala, escoriatie piramida nazala. Au spus ca trebuia sa ma duc imediat, nu dupa 24 de ore. Cu foaia aceasta mi-au spus sa ma duc la medicina legala si apoi la politie. Daca nu as fi intrebat aici pe forum, nu m-as fi dus niciodata la medic ca sa imi pot scoate certificatul. Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Ultraj Gabriel Ungureanu Gabriel Ungureanu Buna ziua Am o plangere penala impotriva mea, pentru ultraj, facuta de secretarul primariei din Calimanesti. Procurorul a dat neinceperea urmarii penale si ... (vezi toată discuția)
Probe noi? dia2120 dia2120 intr un dosar penal pt talharie am contestat un certificat medical de 17-18 zile cu diagnostic TCF,contuzie orbita dreapta,fractura piramida nazala,solicitand ... (vezi toată discuția)
Loviri leusan leusan Copilul cumnatului meu a avut niste dicutii contradictorii cu o colega de clasa.Aceasta l-a amenintat ca dupa cursuri va vedea ce va pati.La iesirea de la ... (vezi toată discuția)