avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical neplatit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical neplatit

Buna ziua. Am un salariat angajat din luna iunie. In luna iulie a avut un concediu medical cu cod indemnizatie 06. Are doar 17 zile lucrate, deci nu are stagiul minim de cotizare. Concediul medical a fost platit ptr. ca era urgenta. In august are continuare la concediul medical dar cu cod 01. Acesta nu se ploate plati, ptr. ca nu are stagiu. Am introdus in salarii doar perioada concediului medical cu suma-calcul zero, dar in d 112 se calculeaza BASS la CM chiar daca indemnizatia e zero iar pe statul de plata la pensii apare suma si la rest plata am suma cu minus.
Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ime.a , utilizator 08:38, 13 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Nu are stagiu de cotizare. In ultimelen12 luni are doar 17 zile lucrate, de aceea calculul la concediu medical e zero. Dar nu stiu de ce programul i-mi calculeaza BASS pe o indemnizatie = 0.
BASS se calculeaza in functie de numarul de zile de concediu medical.
Ar fi mai corect sa treceti angajatul absent fara plata (motivat de certificatul medical pe care nu-l puteti plati).
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post natal andreea227 andreea227 Buna ziua, Tocmai mi-am dat demisia, iar la sfarsitul lunii voi incepe un contract pe o perioada determinata de 3 luni, apoi de 6 luni si apoi va fi pe ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical irina_marieta irina_marieta Avem un salariat angajat din data de 26.08.2019 care in luna Ianuarie 2020 a adus un CM cod 06 – urgenta., initial pt perioada 23-25.01.2020, cod diagnostic ... (vezi toată discuția)
Concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta In cadrul firmei am o angajata cu data de 22.03.2013 ......acum a venit cu un medical pe perioada 1.04.2013-15.04.2013.....cum se calculeaza indemnizatia daca ... (vezi toată discuția)