avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

buna ziua! am nevoie de un raspuns la obiect la urmatoarea problema
am un salariat care care a plecat din firma fara a face preaviz, dar dupa cateva zile l-am sunat sa vina sa faca cererea de lichidare la zi, a venit si a facut-o, am desfacut contractul cu lichidare la zi. firma acorda si tichete de masa salariatilor, iam comunicat verbal ca nu primeste tichetele, ( nu au fost comandate si nici trecute pe statul de plata). drepturile salariale le-a primit, dar tichetele nu. mi-a facut reclamatie la itm ca nu a primit bonurile, sunt obligata sa i le dau? itm-ul a venit sa ma verifice, a verificat cateva acte, au mai cerut altele suplimentare, respectiv state de plata sa ma prezint cu ele la itm ptr. finalizare control. mentionez ca in regulamentul intern nu am trecut ca salariati primesc bonuri, iar in contractul colectiv de munca am mentionat ca "Angajatorul acorda tichete de masă lunar salariaţiilor, conform prevederilor legale şi înţelegerii părţilor". poate itm-ul sa ma oblige sa le dau daca eu nu vreau. poate sa imi dea amenda? va rog ajutati-ma cu un raspuns! multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 14:19, 10 Septembrie 2016

Buna ziua. Este obligatoriu ca tichetele de masa sa fie date angajatului, pentru zilele in care a fost prezent la serviciu. ITM poate sa dea amenzi.
danielpopescu a scris:


.... ITM poate sa dea amenzi.


Care este sanctiunea pentru neacordarea tichetelor de masa ?
obligatia mea ca angajator esta sa dau salariatului salariul ptr. munca prestata. iar tichete de masa nu sunt obligata sa le dau, este la latitudinea fiecarui angajator, si atunci de ce sa fiu sanctionata, daca eu nu vreau sa le dau salariatului respectiv?

doresc mai multe detalii daca ma poate ajuta cineva, sau a mai avut cineva caz asemanator.
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
munteann, utilizator
ITM-ul nu va poate obliga sa acordati tichete de masa si nici nu va poate sanctiona pentru asa ceva.

Nici Legea nr.142/1998 si nici Codul Muncii nu prevad sanctiuni pentru asa ceva.
ok, am inteles, dar aici este vorba doar de un singur salariat lichidat. si daca cei de la itm vor sa imi dea amenda..., imi este neclar acest aspect. cum am specificat si in prima postare este mentionat in contractul colectiv de munca ca angajatorul acorda tichete de masă lunar salariaţiilor, conform prevederilor legale şi înţelegerii părţilor.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
munteann, utilizator

Alte discuții în legătură

Tichete de masa retinute ptr abateri disciplinare user43 user43 Buna ziua, Compania la care lucrez a introdus o procedura [b]de sanctionare ptr abateri disciplinare prin retinerea tichetelor de masa.[/b] S-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danutza-dana danutza-dana Va rog sa-mi spuneti daca mi-am dat demisia conf art 55/lit b pe 23 08 2011,dar contractul de munca mi-a fost inchis incepand cu data de 31 08 2011,mai pot ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa ? victorp victorp Buna seara , Am o serie de intrebari legata de numarul bonurilor de masa acordate pe luna unui salariat : -cite bonuri este normal sa primesaca lunar un ... (vezi toată discuția)