avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Valoare plafon tva in 2016?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Valoare plafon tva in 2016?

plafon tva

buna ziua
am inteles ca s a modificat plafonul pt tva in anul 2016
in anul 2015 era 220000 lei ~ 65000 euro

anul acesta cat este ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:20, 9 Septembrie 2016
Potrivit Cod fiscal:

ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabilește la cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României la data aderării și se rotunjește la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire , pentru operațiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepția livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b).


Probabil ati auzit de microintreprindere:

ART. 47 - Definiția microîntreprinderii


în sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

c) a realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei a 100.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exercițiului financiar în care s-au înregistrat veniturile;
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon inregistrare in scopuri tva microintreprindere gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Pentru o microintreprindere in domeniul consultantei am observat ca plafonul actual pentru inregistrare in scopuri TVA este de 220.000 RON sau ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva rodaf rodaf Buna ziua, Este obligata o societate comerciala sa devine platitoare de TVA cand a depasit plafonul de 65000 euro ? patronul nu ar vrea sa se complice nu ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri ptr tva la intreprinderi familiale pojoga pojoga as dori sa stiu care este cifra de afeceri de la care trebuie sa incep sa platesc TVA la o intreprindere familiala? (vezi toată discuția)