avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Blocarea pietei de munca de catre angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Blocarea pietei de munca de catre angajatori

Buna ziua,

Urmatoarea untamplare m-a marcat extraordinat de tare.

Eu lucrez la firma X ca intiner proiectant mecanic. Fiind tare nemultumit de salariul actual am decis sa-mi caut alt loc de munca.
Firma Y mi-a facut o oferta foarte buna pe care eu am acceptat-o, depunandu-mi demisia la actuala firma (sunt inca in preaviz)

Firmele X si Y au un 'gentelmans agreement' prin care au stabilit sa nu-si ia angajati unii de la altii pentru a pastra un plafon salarial cat mai mic.

In timpul preavizului, cu o zii inainte sa semnez contractul cu firma Y, sunt sunat de hr-ul firmei Y spunandu-mi ca isi retrag oferta datorita firmei mele actuale care le-au scos ochii cu acest tratat. Practic mi-a cazut cerul in cap!

Acum urmeaza sa mi se termine preavizul si o sa raman fara job datorita firmei X si Y.

Din cate stiu art.3 aliniatul 3 din codul muncii interzice astfel de chestii. Intrebarea mea pentru voi este, am vreo sansa daca i-as da in judecata? In acest 'gentelmans agreement' sunt implicate 3 firme cel putin si noua care lucram la ele ne este
foarte greu sa ne gasim un job in domeniul desfasurat fara a schimba orasul.

Va rugam ajutati-ne

Alte discuții în legătură

Detasare , delegare sau ... ? klevente klevente Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie :Firma X (unde sunt angajat) a incheiat un cuntract cu firma Y si pe baza ecestei contract eu ca angajat al firmei ... (vezi toată discuția)
Amenda data de garda financiara pt angajati?!! Dandun Dandun As vrea sa imi dati un sfat. Eu lucrez la o firma in Iasi de formare profesionala care este si unitate protejata conform legii 448 . seful meu mi-a zis sa nu ... (vezi toată discuția)
Concediere. salarii compensatorii Irina Manta Irina Manta Bună ziua, Lucrez într o \"multinațională\". La începutul săptămânii trecute am fost informați și notificați că se vor face concedieri în ... (vezi toată discuția)