avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna Ziua, fostu sot a lui sotia mea a divortat de ea de curand si a ramas el cu 2 minorii, doresc si eu sa aflu daca pensia alimentara trebuie platita de urgenta sau in decursu a cateva luni sau ani, mai doresc sa stiu daca sotia mea nu are venituri si nu se afla pe numele meu, daca trebuie sa plateasca tot acceas suma de bani calculata la pensia alimentara, multumesc frumos o zi placuta
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
CostinMantea, utilizator
Cel mai recent răspuns: LucaMarcela , utilizator 14:13, 10 Septembrie 2016
Inteleg ca dvs intretineti o relatie consensuala cu o doamna care are din casatorie doi copii minori. Actuala dvs. concubina a divortat? Are stabilita o pensie de intretinere pentru minori? Daca are stabilita pensie de intretinere, printr-o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva trebuie sa se achite de aceasta obligatie, in conditiile stabilite de instanta.
Daca nu are serviciu, sau nu realizeaza venituri, pensia de intretinere se stabileste pentru doi copii in cuantum de pana la 35% din salariul minim pe economie.
Chiar daca tatal minorilor nu a solicitat inca instantei stabilirea unei pensii de intretinere din partea mamei, cred ca are in primul rand datoria morala sa contribuie la intretinerea copiilor dansei, minori. Dvs nu aveti nici un fel de obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca fac partaj , sunt amenintat cu actiune penala nsm nsm Eu si sotia am divortat la notar . In acte nu s-a stabilit nici o suma de bani ca pensie alimentara pentru fiul nostru , doar ca avem custodie comuna si la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori si pensie alimentara iulian70 iulian70 Recent ptin ordonanta presedentiala a fost stasbilita -lociunta unui minor la mine si a celuilalt la mama -autoritate parinteasca in comun asupra ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara chiriac laurentiu chiriac laurentiu sunt divortat si cu prima sotie am un copil si m-am recasatorit.Cu actuala sotie am un copil si vreau sa stiu daca sunt obligat sa platesc pensie alimentara ... (vezi toată discuția)