avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta definitiva si irevocabila

Un dosar se pronunta la data x,
La cit timp de la pronuntare se comunica partilor ?(cu aproximatie).
Cind devine definitiva si irevocabila , La 15 zile de la pronuntare sau de la comunicare ?
Devine definitiva si irevocabila implicit , (in eventualitatea cind nu exista recurs) sau mai trebuie intreprinsa o actiune.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 21:01, 24 August 2009
Dupa comunicare trebuie sa mai treaca 15 zile pina devine definitiva si irevocabila ?
Sau de la pronuntare ?

Multumesc si scuze pentru insistenta !

Scuze nu citisem postul dumneavoastra.
Deci dupa 15 zile de la comunicare se poate face cerere de "definitiva si irevocabila".
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
freeanifer, utilizator
Dupa comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce data incepe sa curga perimarea dosarului civil ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - un dosar penal s-a dat in pronuntare la data de 20.02.2018, - hotararea /Apel s-a pronuntat la data de 06.03.2018 - ... (vezi toată discuția)
Executorie prin nerecurare mery.marin mery.marin buna, am o nelamurire...o sentinta pronuntata in 03.11.2009, la ce data devine definitiva, executorie si irevocabila prin nerecurare?? (vezi toată discuția)
Recurs hng hng Am inteles dintr-un raspuns pe care l-am primit pe acest forum, ca o hotarare judecatoreasca este definitiva si irevocabila dupa ce se epuizeaza toate caile de ... (vezi toată discuția)