buna ziua stimati cititori....situatia mea e urmatoarea, am cumparat un teren in brasov -in 2006- de 1000 mp la care i s-a schimbat statutul de zona locuit in zona comerciala.....nu se poate construi casa familiala ci numai comarciala-front de 12 m si lung de 80m .!!!!!!!!! - zona comerciala asa zisa in mijlocul campului unde sunt numa case si vile.....bun...primii proprietari au scos un plan urbanistic i 2005 ptr casa familiala si a fost aprobat , in 2006 nu a mai fost aprobat ca puz-ul e in lucru ca in 2008 sa fie zona comerciala, ok ! intrebarea e..... se poate sa imi fac un proiect pentru firma sisa obtin autorizatia de constructie si dupa asata sa fac cerere de scimbare destinatie imobil din comercial in civil?
asa ma fost sfatuiti de cineva de la primarie........va multumesc pentru timpul acordat.......andrea
multumesc mult pentrul raspunsul prompt.....mai aveti ceva sfaturi cumva legat de aceasta problema?
o sa fie suficient o simpla cerere? sau e ceva mai complicat de atat?
multumesc......
Trebuie:
- sa infiintati o firma;
- sa obtineti autorizatia de constructie a imobilului eliberata pe pers.jur. ;
- sa edificati constructia;
- dupa finalizare, veti face demersurile pentru schimbarea destinatiei constructiei. ;)
Sau sa va faceti un prieten la primarie care sa va ajute cu elaborarea si aprobarea unui Pud ;) Problema este cum va ve-ti simti daca cei din jurul prop.dvs.vor respecta puz-ul si peste ani realizati ca aveti de jur impreur : o discoteca , un depozit de supermarchet (acolo se lucreaza 24/24) o piata agroalimentara sau mai stiu eu ce .In momentul cand construiesti un camin lucrurile sunt complicate.
culmea e ca numai terenul nostru si al vecinilor din dreapta- tot 1000 mp si front de 12m au regimul asta la teren....si ei vor tot casa, oricum apreciez sfatul=D> multumesc.......