avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reactivare Srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reactivare Srl

Buna ziua,

In anul 2012 am deschis un SRL-D pe care nu am avut nici o activitate am fost declarat inactiv, doresc sa-l reactivez si sa pornesc activitatea cu un magazin online
1. Cum ma pot reactiva?
2. In cat timp ma pot face platitor de tva?

Multmumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 10:24, 14 Septembrie 2016
Inactivarea a fost declarata de ANAF, cel mai probabil pentru neîndeplinirea obligațiilor declarative sau pentru expirarea valabilității sediului social. Dacă rezolvați aceste aspecte, veți putea reactiva firma.
Înregistrarea în scopuri de TVA se face în mod obligatoriu la depășirea cifrei de afaceri de 220.000 lei sau prin opțiune, înainte de a atinge acest plafon. Procedura în sine durează până la 30 de zile (sau mai mult, dacă vi se solicită documente suplimentare), deși au fost cazuri când s-a finalizat și în 5 zile.

Va trebui să efectuați demersuri și la Registrul Comerțului pentru schimbarea denumirii societății din SRL-D în SRL, pentru că au trecut deja 3 ani de la înființarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon venit in scopul inregistrarii de tva ginan ginan Stimati Domni, Care este plafonul venitului pt. care o I.I. neplatitoare de TVA este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA, si la care curs al Euro se ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Inactivare societate SertIT SertIT Buna ziua, am aflat in august 2015, cand am vrut sa inregistrez firma ca platitoare de tva, ca societatea a fost declarata inactiva din luna mai 2015. Nu am ... (vezi toată discuția)