avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... taxa 0,5% Inspectoratul de Stat in Constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

taxa 0,5% Inspectoratul de Stat in Constructii

Buna seara !
Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire asupra acestei probleme :
- avem in constructie o locuinta inceputa in anul 2011 pentru care ni s-au eliberat 3 autorizatii de construire. Acum am ajuns la finalizarea lucrarilor si avem nevoie de receptia cladirii.
- am fost la Inspectoratul de Stat in Constructii si ni s-a spus sa platim cota de 0,5% la valoarea ramasa de construit la data de 1 sept.2015 cand a aparut legea 177 din 2015, care a abrogat Legea 10 din 1995 . Am mers la banca am achitat suma ceruta si apoi cu dovada platii, inapoi la I.S.C.
- dupa aproximativ o ora, sunt sunata de la I.S.C., ca trebuia sa platesc acea taxa de 0,5% din valoarea totala a constructiei si nu aferenta valorii ramase de construit.
- este corecta decizia Inspectoratului ?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Taxa inspectoratul de stat in constructii elam elam Buna dimineata ! Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire asupra acestei probleme : - avem in constructie o locuinta inceputa in anul ... (vezi toată discuția)
Calcul taxei de 0,1 si 0,7% la isc Adrion3 Adrion3 Buna ziua! Este corect modul de calcul al taxei de 0,1 si 0,7% datorate Inspectoratului de stat in constructii pentru construirea unui imobil raportat la ... (vezi toată discuția)
Calcul valoare taxa regularizare constructie cristiangrig cristiangrig Am construit in regie propie o casa P+M suprafata utila 160 m2. Am demarat procedurile pentru intocmirea ,,Procesului verbal de receptie lucrari la finalizare ... (vezi toată discuția)