avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante mari la intretinere - ce poate face asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante mari la intretinere - ce poate face asociatia de proprietari

Buna seara, la scurta vreme dupa ce am achizitionat un apartament am avut bucuria sa constat ca lucrurile nu stau taman bine cu administrarea blocului in care se afla apartamentul. Da, stiu, ar fi trebuit sa fiu mai precauta, sa pun intrebari pe care nu le-am pus...in sfarsit, mintea romanului cea de pe urma. Una dintre probleme cu care se confrunta acest imobil este aceea ca proprietarul unuia dintre apartamentele din bloc, plecat de mai multi ani in Germania, nu a achitat intretinerea de ani buni si acum are datorii uriase la intretinere. De curand, administratia blocului a fost preluata de o firma, care pare sa isi ia atributiile mai in serios, prin urmare se incearca aflarea adresei din strainatate a acestui domn, fara succes insa. Ma puteti sfatui ce se poate face astfel incat sa fie demarat procesul de a-i aduce la cunostinta domnului situatia si eventual procedurile in instanta pentru recuperarea datoriilor? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:17, 14 Septembrie 2016
Procesul de poate desfasura si in lipsa proprietarului.
Ce va trebuie dv. este sa stiti precis al cui este apartamentul si pe acea persoana sa o actionati in judecata.
In cele din urma, la terminarea procesului si cu hotararea judecatoreasca definitiva in mana, mergeti la executor care isi va face treaba, adica va pune apartamentul la licitatie. Se va vinde, asociatia isi va recupera banii, iar vechiul proprietar, daca va mai veni vreodata in tara, o sa dea cu nasul de o usa in care nu se mai potriveste cheia.
@automobilist

Dv in ce calitate intrebati ?
In cartea de imobil nu sunt consemnate si alte persoane in afara proprietarului plecat din tara ?
In astfel de cazuri in care asociatia de proprietari pentru recuperare de sume cu titlu de restante actioneaza debitorul in instanta,daca nu se cunoaste adresa unde acesta locuieste,instanta de judecata va dispune in sarcina reclamantei sa faca dovada ca a facut anunut in cotidian de larga circulatie ca dl X este chemat in ziua ,ora la judecatoria,in calitate de parat in proces cu asociatia de proprietari -pentru recuperare debite in evidenta
Dupa ce este parcursa aceasta etapa,instanta va judeca cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu adresa proprietarului zmihai58 zmihai58 Am urmaroarea problemă. Apartament cumpărat de cetățean român,domiciliat în localitatea Troidorf,Germania în luna august anul 1997, face procură ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Georgianavictoria Georgianavictoria Buna ziua, am si eu o problema, am cumpărat un apartament Isa doamna nu a-mi vrut sa plece din casa , ambiție 2 procese timp de 3 ani si in tot vest timp ... (vezi toată discuția)
Ascundere informatii imobil burtifer burtifer am cumparat un apartament prin programul prima casa(5 ani nu am voie sa il vand).Proprietarii mi-au aratat apartamentul si atat.La intrebarea daca totul este ... (vezi toată discuția)