avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita nerespectat de parintele nerezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident

Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita?
De ex. parintele nerezident are de sambata de la ora 10.00 si anunta ca nu vine la 10.00 dar nici nu spune o ora ulterioara. Apoi se prezinta cu Politia la usa peste o ora pe motiv ca nu i s-a dat copilul. Sau vine la ora 12.30 si il aduce inapoi la 19.00 desi are program pana duminica la ora 20.00.
Depinde ce doriti. Puteti initial sa vorbiti cu el sa incercati sa ajungeti la o intelegere. Adica sa anunte daca intarzie, sa anunte ora la care va veni si cat timp va tine copilul. Daca desi are program pentru intreg weekendul si totusi nu doreste sa stea cu copilul (presupun ca minorul doreste) atunci ati putea sa solicitati dvs in instanta restrangerea programului si stabilirea unor noi ore. Adica daca are obiceiul sa vina la 12 si sa aduca copilul la 19, sa solicitati dvs un astfel de program pentru tata.
Puteti solicita dvs si monitorizarea programului de vizita de catre DGASPC.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
againstPAS, utilizator
Ar fi existat posibilitatea de sanctionare daca nu isi respecta deloc acest program.

Asa ar fi mai mult o regula de comportament, de buna credinta si de respect in primul rand fata de propriul copil si apoi de sine insusi.

Numai ca judecatorii nu vor putea niciodata sa educe si sa indrepte un astfel de comportament sau sa poata imbunatati comunicarea dintre parinti.

In orice caz, in functie de datele concrete, daca programul e constant mai scurt decat cel stabilit prin hotarare atunci se poate formula o noua actiune in instanta care sa ajusteze acest program.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi existat posibilitatea de sanctionare daca nu isi respecta deloc acest program.


Stimată doamnă avocat, care sunt articolele de lege care sancţionează nerespectarea programului de vizită a părintelui nerezident?
Nu de altceva, dar în cazul meu, domnul vine odată pe an şi tot el face plângere penală că minorul nu vrea să plece cu el :-/
Daca se solicita monitorizarea celor de la DGASPC trebuie informat si ”tatal” sau o fac ei? Sau el nu este informat de aceasta monitorizare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze,
Aceeasi dilema o am si eu. Mi s-a comunicat astazi de catre un domn politist ca nu exista litera de lege pentru sanctionarea parintelui nerezident desi din punctul meu de vedere, daca nu te prezinti (nu ar trebui sa conteze deloc sau partial) la program TOT nerespectarea hotararii judecatoresti se cheama. Dar aici iar intervin iar doar drepturile nu si obligatiile acestor parinti..


"In cazul in care parintele la care copilul locuieste impiedica sau afecteaza in mod negativ legaturile personale ale copilului cu celalalt parinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanta sau convenit de parinti, parintele la care nu locuieste in mod statornic poate cere serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoanelor cu atributii de asistenta sociala in circumscriptia caruia se afla locuinta copilului sa monitorizeze relatiile personale cu copilul pentru o durata de pana la 6 luni."

Dna Maria, dupa cum puteti observa, NUMAI parintele nerezident are dreptul de a solicita monitorizarea programului de vizita..Iarasi suntem in frustranta situatie, ca parinti rezidenti sa nu putem sesiza nicio autoritate in cazul nerespectarii programului de vizita.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna seara. as dori sa stiu daca in cazul solicitarii catre dgaspc ... unsimplutata unsimplutata Buna seara. As dori sa stiu daca in cazul solicitarii catre DGASPC de monitorizare a legaturilor cu minorul, sunt anuntati ambii parinti (rezidentul si ... (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)