avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. As dori sa stiu daca in cazul solicitarii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. As dori sa stiu daca in cazul solicitarii catre DGASPC ...

Buna seara.
As dori sa stiu daca in cazul solicitarii catre DGASPC de monitorizare a legaturilor cu minorul, sunt anuntati ambii parinti (rezidentul si nerezidentul) de catre reprezentantii DGASPC de faptul ca in perioada X va urma sa se efectueze aceasta monitorizare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: unsimplutata , utilizator 09:07, 24 Decembrie 2023
In cazul în care unul dintre părinți împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanță sau convenit de părinți, celălalt părinte poate cere serviciului public de asistență socială sau, după caz, persoanelor cu atribuții de asistență socială în circumscripția căruia se află locuința copilului, să monitorizeze relațiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.
Multumesc. Asta am si facut.
Interebarea era alta. DGASPC-ul anunta ambii parinti ca urmeaza ca in data X sa fie prezenti la adresa Y pentru a monitoriza preluarea si inapoierea minorului? Sau DGASPC-ul anunta parintele nerezident ca incepand cu data X va incepe monitorizarea?
Din cate cunosc, unele anunta altele nu ...desi, mi se pare corect sa nu se stie de monitroizare, altfel vor vedea poate altceva decat realitatea.
Corect ar fi să nu anunțe, pentru că monitorizarea trebuie să fie o surpriză.
Asa zic si eu. Sau cel putin sa nu anunte partea vizata de incalcarea dreptului la vizita.
Eram doar curios daca exista vreo reglementare legala in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Drept de legaturi personale cu copilul Ana-Maria8686 Ana-Maria8686 Bună seara , Nu știu cum să încep dar am mai multe nelămuriri în legătură cu problema în care mă aflu : Menționez : 1 . am fost ... (vezi toată discuția)