avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica bloc cu risc seismic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica bloc cu risc seismic

Buna ziua,

As dori sa stiu daca in cazul unui bloc incadrat la risc seismic I sau II se poate face anveloparea termica, fara consolidarea temeinica a blocului in prealabil.
Doresc sa atac decizia de anvelopare a blocului, deoarece consider ca este prioritar sa se realizeze consolidarea blocului inainte. V-as fi recunoscator daca imi puteti da trimiteri catre legi care specifica ce incadrare seismica trebuie sa aiba blocul si ce prioritati exista d pd v al lucrarilor tehnice in cazul anveloparilor.
Cel mai recent răspuns: Breezer , utilizator 11:38, 15 Septembrie 2016
Este evident ca pentru orice constructie care este incadrata in constrructii cu risc seismic prioritar se impune executarea tuturor reparatiilor pentru consolidare,dupa csre se poate executa si modernizarea pentru eficienta energetica
In cazul unei constructii incadrate in risc seismic,nu se justifica si nici un constructor responsabil,nu isi asuma responsabilitatea sa execute modernizarea energetica care implica gaurirea peretilor exteriori pentru fixarea materialului termoizolant
Problema este ca s-au inceput demersurile pentru reincadrare la grad seismic II si apoi realizarea unor lucrari minimale de consolidare care privesc doar peretii exteriori (de prindere a materialului izolant), apoi anveloparea si ulterior (cand probabil vor justifica faptul ca nu mai sunt fonduri suficiente), terminarea consolidarii pentru incadrare in gradul III. S-a mizat pe faptul ca asociatia de locatari isi doreste prioritar anveloparea si sa minimizeze costurile de consolidare.
Lucrarile la fatada au inceput deja, dar ele nu au legatura cu repararea structurii blocului, motiv pentru care nu inteleg justificarea anveloparii prioritar consolidarii structurii (stalpi de sustinere - grinzi).
Daca stiti vreo lege/articol care sa prevada explicit ordinea lucrarilor si conditiile pe care trebuie sa le intruneasca o constructie pentru a putea fi anvelopata dpdv al structurii si incadrarii seismice, mi-ar fi de folos.

Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L 50/1991 andiha andiha buna ziua, din dorinta mea de a trai intr-un apartament curat, fara mucegai, si neputand sa aflu de la constructori si nici chiar de la primaria din Timisoara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, ... M12345678 M12345678 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, in Bucuresti. Cei de la firma de constructii dau jos peretii exteriori ai balcoanelor pt a ... (vezi toată discuția)
Izolare exterior in lipsa acordului unuia dintre proprietari grigstav grigstav Buna ziua, PE scara unui bloc locuim 8 familii, 7 dorim sa izolam pe exterior cu o firma autorizata apartamentele care ne apartin. La parterul blocului ... (vezi toată discuția)