avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord construire pe imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord construire pe imobil ipotecat

Am o cladire cu 3 apartamente si 608 mp teren pe care l-am ipotecat la banca. Concomitent am obtinut si autorizatia de construire pt etajare si mansardarea cladirii existente, dupa care mi-am dat acordul unor persoane fizice sa edifice mai multe apartamente pe imobilul existent. Daca nu-mi platesc creditul, banca poate sa execute si restul apartamentelor edificate? Noiii proprietarii cu cine vor trebui sa se judece pt obtinerea imobilelor?
Cel mai recent răspuns: necsu , utilizator 10:08, 30 August 2009
Ati obtinut autorizatia de constructie pe numele Dvs, ca proprietar; sub ce forma (legala) ati cesionat acest drept? Daca nu ati intocmit documente legale, banca va executa pe Dvs si pentru apartamentele construite de ceilalti, urmand ca ei sa se indrepte impotriva Dvs pentru recuperarea investitiei efectuate.

Succes!
Am incheiat un acord de construire, acestia construindu-si din fonduri prorpii. Ce acte sa mai inchei si sub ce forma?
Acordul este intre Dvs si celelate persoane; in relatia cu autoriltatile ei nu figureaza nicaieri. Cred ca trebuie sa va adresati Primariei care a emis autorizatia de construire si sa oficializati cesionarea. Problema e mai complexa, vizeaza si obligatiile de incadrare in conditiile de autorizare; ei obtin un drept de superficie pentru cota de teren si proprietatea pe apartamentele construite.
Chiar daca ati obtinut autorizatia de construire pe numele dvs si ati incheiat un "acord" de construire cu persoane fizice , banca va putea sa ii execute (sa execute apartamentele edificate de acestia) deoarece acel acord nu are valoare in fata bancii nefiindu-i opozabil!B-)
...banca are notata interdictia de construire in favoarea ei?...daca nu ati avut acordul bancii banca va putea declara exigibilitatea anticipata a creditului pentru nerespectarea clauzelor din contractul de ipoteca...

Alte discuții în legătură

Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Ipoteca teren fara constructie razvan11catalin razvan11catalin Buna ziua! Am urmatoarea dilema: cineva, o societate X a contractat un credit de la o banca - creditul a fost garantat cu un teren. Dupa semnarea contractului ... (vezi toată discuția)