avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs

Buna ziua!

Am achizitionat o pereche de pantaloni de la magazinul Himalaya din Bucuresti ieri seara. La achizitionare am cerut sa platesc in sistemul de rate card avantaj, cu toate ca vanzatorul a inteles acest lucru si a specificat si el ca voi plati in 4 rate, am observat ulterior ca el a operat plata dupa cardul de credit dar in afara acestui sistem de rate. In plus nu mi-a eliberat nici bon fiscal de casa de marcat. As vrea sa stiu daca pot returna produsul cumparat si sa primesc banii inapoi, si in ce context, termen, etc.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raduis , utilizator 13:31, 25 August 2009
Va recomand sa mergeti la magazinul respectiv cu marfa achizitionata, sa luati legatura cu seful de raion, explicati problema dv. si sigur se va solutiona pe cale amiabila problema, deoarece un magazin care se respecta nu doreste nici publicitate negativa, nici amenzi de la OPC. ;)
Asta ma gandeam si eu sa fac, dar vroiam sa stiu daca exista un cadru legal pentru aceasta problema.

Oricum va multumesc pentru raspunsul dat atat de repede.
ART. 9 din Ord 21 din 1992
In relatiile cu consumatorii, agentii economici au obligatia de a se comporta in mod corect si de a nu folosi practici comerciale abuzive.
Va multumesc pentru raspuns. O sa merg in aceasta dupa-masa la ei si sper sa se rezolve.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs fără etichetă Dana H. Dana H. Bună seara! Am cumpărat fetiței mele o pereche de pantaloni mărimea 68( pt bebeluși) de la un magazin din mall și am fost convinsă că îi vin. Ajunsă ... (vezi toată discuția)
Promovare incorecta produse spre vanzare nicoletha nicoletha in data de 10.09.2013 am cumparat o pereche de casti de la un Orange Shop din Timisoara, pentru sony ericsson xperia x10 mini. in 20.09.2013 am revenit in acel ... (vezi toată discuția)
Pretul de pe bon mai mare valentinaz valentinaz Buna ziua. Am cumparat o pereche de pantaloni, iar pretul de pe bon e mai mare decat cel de pe eticheta. Avand in vedere ca pantalonii au si o mica problema, ... (vezi toată discuția)