avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o problema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o problema

daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe parintii nu-i mai intereseaza ,eu nu mai stau la ei ci stau pe strazi nu as putea pleca in afara???????????????????????????
am nevoie urgent de raspuns!va multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 20:22, 25 August 2009
NU!
Aveti nevoie de o procura notariala de la ambii parinti prin care va imputernicesc sa parasiti tara singura!
Alta varianta LEGALA de parasire a tarii nu exista!
B-)
dar daca pe parintii mei nu-i intereseaza s spun ca pot face ce vreau ca nu le mai pasa de mine...............s nu vor sa mearga cu mine sa-mi dea procura ce as putea face??????????????????????????nu as putea sa iau pe altcineva cu care vreau sa plec din tara care bineinteles e majora??????????????????
NU puteti .Decat daca acea persoana v-ar fi tutore legal!
In rest sunteti la mana parintilor asa cum este si normal! Puteti astepta pana impliniti varsta de 18 ani si atunci puteti pleca din tara fara acordul nimanui!
B-)
ok!s daca o persoana spre exemplu vrea sa ma infieze,eu nu vreau sa mai stau acasa din cauza torturilor primite din cauza tatalui mei si parintii mei nu vor sa ma dea spre infiere....ce se pote face?????????????sau cum as putea sa-mi insusesc un tutore legal!!!!!!!!!!??????????????????
daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe parintii nu-i mai intereseaza ,eu nu mai stau la ei ci stau pe strazi nu as putea pleca in afara???????????????????????????
am nevoie urgent de raspuns!va multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!


Unele decizii pot fi rezultatul unei stari de moment , asa incat e bine sa cantariti bine orice ati dori sa faceti.In vederea parasirii tarii , e necesar acordul ambilor parinti .

N-ati avea la cine apela , pentru moment , incat sa nu mai stati pe strazi ? Vreo cunostinta, vreo ruda apropiata ?Se gasesc persoane care sa va ajute .
(iar daca atmosfera e mai destinsa , si problemele par sa se fi atenuat )

[ link extern ] .

[ link extern ] .

Exista aici si psihologi (serviciile sunt gratuite) , iar aceste persoane nu judeca, nu culpabilizeaza .Adolescenta e varsta incertitudinilor , e o perioada dificila din viata .

Imi aduc si eu aminte cum era sa ti se impuna ceva , si parca ai fi facut exact contrariul .;)

Poate ca plecarea din tara nu e cea mai avantajoasa dintre variante .Va ofera certitudine , stabilitate ?
Iar daca se constata ca parintii nu -si indeplinesc atributiile cum e firesc (asa pare , din relatare ) poate fi instituita tutela .


Viata iti ofera si incercari dure, insa si solutii .E important ca dumneavoastra sa gasiti resurse , in interior , pentru a le identifica :)
Succes.;)

Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! adelina2008 adelina2008 Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore? (vezi toată discuția)
Minora de 13 ani fugita, politia refuza sa ajute dorobantuemilia dorobantuemilia buna ziua. ma numesc Emilia. locuiesc cu sotul in Germania. de mai bine de 6 luni, mama mea are probleme cu sora mea de 13 ani care tot pleaca de acasa ... (vezi toată discuția)
Probleme in familie Sp3edy Sp3edy Buna. sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati". Problema este in felul urmator. Un cetatean Roman minor este tinut de catre ... (vezi toată discuția)