avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o problema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o problema

daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe parintii nu-i mai intereseaza ,eu nu mai stau la ei ci stau pe strazi nu as putea pleca in afara???????????????????????????
am nevoie urgent de raspuns!va multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 20:22, 25 August 2009
@delia Pentru ca m-a impins curiozitatea , ti-am citit si celelalte mesaje (imi parea ca lipseste cate ceva din relatarea ta).Consider ca manifestarea ta e una de protest , iti manifesti dezaprobarea pentru faptul ca parintii tai nu-ti respecta optiunile de viata (nu te inteleg , in general ), mai mult , au manifestat si agresivitate.
Insa plecarea , fara a exista o siguranta (in strainatate) nu e intotdeauna o varianta buna .Daca nu te lasi ajutata , (ce daca ar afla persoane din anumite institutii povestea ta ,unele informatii sunt confidentiale), si nu te ajuti singura , situatia nu se schimba .

Intrebai de un loc de munca , gandeste-te cati adolescenti , pe perioada verii , sunt angajati ....Decat sa stai pe strazi (sa-ti faci un rau ),mai bine te gandesti care ar fi varianta cea mai buna pentru tine .(pentru ca , in mod cert , starea ta de spirit de e una foarte buna ).Ai amintit in mesaj ca-ti doresti cati mai multi prieteni , e important ca astia sa fie unii adevarati , care sa te sustina ( iata ca , intr-un mod , cauti un oarecare sprijin , si poate ca unii dintre ei ti-l pot oferi ).

Nu cred in varianta ca familia ta , intr-un final , n-ar intelege ce s-ar intampla cu tine .Tine de tine sa schimbi ceva.Succes.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Delia ,
esti foarte tanara si trebuie sa intelegi ca intotdeauna au existat aceste conflicte de generatii.Mai trebuie sa stii ca cei mai aproape de tine si de sufletul tau sunt parintii, care chiar daca au fost foarte radicali , incearca si tu sa fii mai intelegatoare si in acelasi timp ascultatoare.Plecarea din tara nu este o solutie.Ce ve i face cand te ve i trezi singura printre straini, fara a ti putea castiga existenta? Incearca sa fii aproape de parintii tai care cu siguranta iti vor binele.Cum iti spuneam si la inceput , esti foarte tanara si fara experienta, prieteni se vor gasi, dar parintii nu i poti inlocui. Colegii mei au fost foarte draguti si ti au dat nenumarate sfaturi,tu trebuie sa constientizezi situatia si trebuie sa alegi ce i mai bine pt tine.Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! adelina2008 adelina2008 Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore? (vezi toată discuția)
Minora de 13 ani fugita, politia refuza sa ajute dorobantuemilia dorobantuemilia buna ziua. ma numesc Emilia. locuiesc cu sotul in Germania. de mai bine de 6 luni, mama mea are probleme cu sora mea de 13 ani care tot pleaca de acasa ... (vezi toată discuția)
Probleme in familie Sp3edy Sp3edy Buna. sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati". Problema este in felul urmator. Un cetatean Roman minor este tinut de catre ... (vezi toată discuția)