avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constituire parte civila despagubire furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Constituire parte civila despagubire furt

Buna ziua,

Pe scurt, mi s-a furat bicicleta, am anuntat la politie, hotul a fost gasit, bicicleta nu. Mi s-a spus ca pentru a fi despagubit trebuie sa ma constitui parte civila intr-un proces. As vrea sa aflu procedura pentru a face acest lucru, daca pot face singur sau cu avocat si cam la ce costuri sa ma astept de la acest proces si daca ar fi rentabil sa incerc..
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:10, 21 Septembrie 2016
Va cred, dar e cea mai sigura pentru recuperarea prejudiciului.
Dacă hoţul este hoţ de meserie, rămâneţi cu constituirea dvs. ca parte civilă.
Într-un caz similar, hoţul era recidivist, cât timp era liber, fura, vindea produsele furate în primul birt, mânca şi se îmbăta, până era prins din nou şi se întorcea la puşcărie.Omul nu avea cum să despăgubească victimele, fiindcă nu avea din ce şi stătea mai mult la puşcărie decât în libertate. Altfel am privi situaţia dacă deţinuţii ar fi obligaţi să lucreze în penitenciare până la despăgubirea tuturor victimelor hoţiilor sale.
Martonze a scris:
Altfel am privi situaţia dacă deţinuţii ar fi obligaţi să lucreze în penitenciare până la despăgubirea tuturor victimelor hoţiilor sale.

Asa este ...insa cum munca fortata este interzisa, prevaleaza drepturile omului, iar prejudiciul devine greu sau chiar imposibil de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare pretentii parte civila emil6702 emil6702 Buna seara! In cazul unei plangeri penale, pot modifica pretentiile, in calitate de parte civila? Daca da, care este procedura: modificarea/completarea ... (vezi toată discuția)
Furtul calificat (art.229 ncp) Ola21 Ola21 Bună ma numesc florin acum vreo 2 ani o persoana mia furat un leptop și am primit de la judecătorie un plic ca dispune trimiterea în judecata în stare de ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civilă cosmin801 cosmin801 Buna ziua,am fost victima unui accident rutier prisus din vina altui sofer ,cum trebuie sa formulez aceasta cerere ?multumeac frumoa (vezi toată discuția)