avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspuns CSM
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspuns CSM

Buna ziua, a-si dori sa va adresez o intrebare si anume:
In urma unei hotariri judecatoresti nefavorabile am trimis niste documente care infirma motivul deciziei judecatoresti la Consiliul Superior Al Magistraturii ,a-si dori sa stiu din ce motiv mi-au inapoiat toate documentele fara nici un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:47, 9 Octombrie 2016
CSM nu e instanta de apel/recurs, ci cerceteaza acuzatiile de abateri disciplinare si este consultat in cercetarea de fapte penale ale magistratilor (CSM-ul nu sanctioneaza penal, dar joaca un rol in cercetarea penala a magistratilor).
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
Sunt documente care demonstreaza abaterile disciplinare ale unor procurori in defavoarea cazului meu,si atunci daca ei nu se ocupa de aceste lucruri atunci cine se ocupa ,unde ar trebui sa ma adresez?Multumesc.
Inspectia judiciara

[ link extern ]
Buna ziua,
Dupa ce am facut apel intr un caz penal si s a ajuns la o hotarire, mai am posibilitatea sa fac recurs?Multumesc.

Buna ziua, recurs nu mai exista, odata cu intrarea in vigoare a Ncpp, recursul a devenit o cale extraordinara de atac, denumita recurs in casatie, ce are ca scop controlul legalitatii hotararilor judecatoresti definitive, iar Articolul 434 Ncpp, stipuleaza care sunt hotărârile supuse recursului în casaţie si care nu pot fi atacate cu recurs în casaţie- textul mai jos :

(1) Pot fi atacate cu recurs în casaţie deciziile pronunţate de curţile de apel, ca instanţe de apel, cu excepţia deciziilor prin care s-a dispus rejudecarea cauzelor.

(2) Nu pot fi atacate cu recurs în casaţie:
a) hotărârile de respingere ca inadmisibilă a cererii de revizuire;
b) hotărârile de respingere a cererii de redeschidere a procesului penal în cazul judecării în lipsă;
c) hotărârile pronunţate în materia executării pedepselor;
d) hotărârile pronunţate în materia reabilitării;
e) soluţiile pronunţate cu privire la infracţiuni pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate;
f) soluţiile pronunţate ca urmare a aplicării procedurii privind recunoaşterea învinuirii;
g) hotărârile pronunţate ca urmare a admiterii acordului de recunoaştere a vinovăţiei.


Articolul 438 Ncpp, stipuleaza care sunt cazurile în care se poate face recurs în casaţie
(1) Hotărârile sunt supuse casării în următoarele cazuri:
1. în cursul judecăţii nu au fost respectate dispoziţiile privind competenţa după materie sau după calitatea persoanei, atunci când judecata a fost efectuată de o instanţă inferioară celei legal competente;
2. abrogat;
3. abrogat;
4. abrogat;
5. abrogat;
6. abrogat;
7. inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală;
8. în mod greşit s-a dispus încetarea procesului penal;
9. abrogat;
10. abrogat;
11. nu s-a constatat graţierea sau în mod greşit s-a constatat că pedeapsa aplicată inculpatului a fost graţiată;
12. s-au aplicat pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege;
13. abrogat;
14. abrogat;
(2) Cazurile prevăzute la alin. (1) pot constitui temei al casării hotărârii doar dacă nu au fost invocate pe calea apelului sau în cursul judecării apelului ori dacă, deşi au fost invocate, au fost respinse sau instanţa a omis să se pronunţe asupra lor.
(3) În cazul în care cererea de recurs în casaţie a fost respinsă, partea sau procurorul care a declarat recursul în casaţie nu mai poate formula o nouă cerere împotriva aceleiaşi hotărâri, indiferent de motivul invocat.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - conditii promovare catinf catinf Buna ziua. Este vorba de un proces penal (delapidare) aflat in apel la Curtea de Apel (Craiova), in care inculpatul a fost condamnat in faza de fond. Dupa ... (vezi toată discuția)
Recurs dupa apel intr-un dosar penal georgiana_ionela georgiana_ionela Buna ziua, as dori va rog sa ma lamuriti, pe cat posibil, despre recursul dupa apel intr-un dosar penal, la cat timp se poate face si care este institutia unde ... (vezi toată discuția)
Pot formula recurs la bucuresti? andrei1987tymy andrei1987tymy Buna seara numele meu este A.T.si sunt nelamuri intr-o chestie am avut un proces la vaslui pentru care am fost condamnat la un an cu executare pentru conducere ... (vezi toată discuția)