avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit cota indiviza apartament 5 camere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit cota indiviza apartament 5 camere

Buna ziua,
intentionez sa cumpar cota indiviza a fratelui meu dintr-un apartament de 5 camere. Apartamentul este amplasat in bloc "comunist"
Intrebare:
1.Care va fi valoarea de impozitare avand in vedere ca in ghidul pe 2009 al UNNPR numarul maxim de camere este de 4?
2. Impozitul se plateste doar pe valoarea cotei indivize cumparate sau pe valoarea totala a apartamentului?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
Selenus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 08:08, 3 Septembrie 2009
1. La ghidul UNNPR pe 2008 sunt apartamente cu 5 camere? Fata de 2008 in 2009 nu s-au facut modofocari la valorile ghodului. Dar oricum, atunci se i-a valoarea maxima zonei in care se afla!
2. Se plateste doar pe valoarea cotei cate se tranzactioneaza, 2% daca au trecut 3 ani de cand e proprietar fratele sau 3% daca nu au trecut cei 3 ani!
Daca apartamentul e de ex. 95.000 iar fratele are sa zicem 1/4, valoarea de expertiza a tranzactiei este 23750, aferenta cotei fratelui!
Daca e vanzare - cumparare se i-a in calcul si pretul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde jumatate dintr-un apartament? apostolT apostolT In urma cu un an am mostenit impreuna cu fratele un apartament cu trei camere(jumate-jumate),din cauza unor neintelegeri intre noi care au inceput sa se ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2005 contestare vinzare apartament in 2009 lumiangeli lumiangeli Buna ziua! Succesiunea dupa parintii sotului meu s-a facut in 2005. Ei au lasat un apartament pe bd 1 Mai, pe care l-au mostenit sotul meu si fratele sau ... (vezi toată discuția)
Cum pot ocupa legal un uscator de bloc Heastsinck Heastsinck Buna. Locuiesc intr-un bloc de 8 etaje cu 10 apartamente . Pana la etajul 4 este hotel si are intrarea prin fata blocului iar locatarii prin spate si este ... (vezi toată discuția)